Rik Jungmann

---

Wie Wat Waar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kunstroute Wijdemeren

Wijdemeren, 9 mei 2006

Van twee tot en met vijf juni wordt de Kunstroute Wijdemeren georganiseerd. Een wandel- of fietsroute waarbij u tal van kunstcollecties kunt bezoeken.

P+M Ateliers Kortenhoef
Kunsthistorisch Service Bureau Drs. Carole Denninger
Stichting Kunst aan de Dijk

Persbericht

Kunstroute Wijdemeren
2 t/m 5 juni

Ook dit jaar wordt in 's-Graveland-Kortenhoef de Kunstroute georganiseerd. Deze route is de afgelopen jaren uitgegroeid van een lokaal-regionaal evenement tot een vierdaagse met landelijke allure. De kunstliefhebber maakt deze dagen kennis met een diversiteit aan kunstuitingen. De Kunstroute vindt dit jaar plaats op 2, 3, 4 en 5 juni, elke dag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Landelijke allure

In de versie 2006 van de Kunstroute 's-Graveland-Kortenhoef staat er rond Pinksteren weer veel moois in het Gooi- en Eemland te gebeuren. Groeide de Kunstroute de afgelopen jaren al uit van een lokale activiteit tot een regionale gebeurtenis van formaat, in 2006 zal de Kunstroute 's-Graveland-Kortenhoef meer dan in voorgaande jaren landelijke allure gaan uitdragen.

Deelnemersveld

Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met het interessante deelnemersveld dat zich dit jaar in deze route zal presenteren, waaronder het vermaarde Kunst aan de Dijk met zijn exposities in het kerkje van Kortenhoef en Kunst aan de Dijk NU dat in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten een veelheid aan lokaal kunstenaarstalent een podium zal bieden.

Diversiteit aan kunst

Nieuw in de versie 2006 zijn ook P+M Ateliers, Galerie Atelier de Stal, Herma Steur en Maarten Vlam. Dit opgeteld bij oude, vertrouwde deelnemers als Art Gallery Gooilust, Galerie Wijdemeren, Collectie Carole Denninger, Galerie De Coninck, Maria Klein, Galerie Ratatouille, Atelier Yvonne en Beeldentuin De Zanderij zal, meer dan ooit, aan liefhebbers een diversiteit aan kunst en antiquiteiten worden gepresenteerd.

Wandeling-fietsroute

Een simpele optelsom leert dat in de editie van 2006 veertien galerieën c.q. kunsthandelaren en kunstenaars de handen ineen hebben geslagen om de Kunstroute tot een succes te laten uitgroeien. Deze samenwerking resulteert concreet in een wandeling-fietsroute die met Pinksteren langs de deelnemende exposanten voert. Dit alles gaat zich uiteraard weer afspelen in de prachtige entourage van het coulisselandschap van 's-Graveland-Kortenhoef met zijn gerenommeerde VOC-buitenhuizen, parken en bossen.

Zestiende tot en met de eenentwintigste eeuw

Het idee achter de Kunstroute is in 2006 dezelfde als in de voorgaande jaren: de kunstliefhebber een mogelijkheid bieden om, in combinatie met een wandeling of fietstocht door een prachtig landschap, de collecties van de deelnemende exposanten te bekijken. Deze collecties zijn zeer divers van aard en omvatten kunstuitingen uit de negentiende tot en met de eenentwintigste eeuw. Kunstwerken variërend van schilderijen in olie en acryl, aquarellen, grafiek, fotografie en tekeningen tot en met hedendaagse kunstobjecten en installaties van glas en brons en beelden uit Azië en Afrika. Kort gezegd een optelsom van diverse stijlen en richtingen die tegemoet komt aan de voorkeur en smaak van een brede groep kunstliefhebbers.

Routekaart

Hoewel de galerieën ook daadwerkelijk op loop- en fietsafstand van elkaar zijn gelegen, kan de route -indien noodzakelijk- per auto worden afgelegd. De Kunstroute kan feitelijk op elk gewenst punt worden begonnen . Elke galerie heeft een kaart waarop de route staat aangegeven. Hierop staan ook alle noodzakelijk gegevens van de deelnemende exposanten. De kaart ligt ook bij de VVV's en in hotels in en buiten het Gooi. U kunt de route bijvoorbeeld beginnen in Atelier Yvonne (Noordereinde 37, 's-Graveland), Art Gallery Gooilust (Zuidereinde 124, 's-Graveland) of in de Oude School (Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef)

Meer informatie: www.kunstroutewijdemeren.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Harde wind 25º Naar volgende bericht