Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

RSS is Populair

Wijdemeren, 9 mei 2006

Anderhalf jaar hebben wij de RSS feed nu op de site van de WWK staan. Hij blijkt snel in populariteit te groeien.

Mijlpaaltje

Tot vorige maand kwam, van het totaal aantal bezoekers dat de WWK bezocht, de meerderheid via de home-page binnen. In de eerste tien dagen van mei is dat niet meer zo. Iets meer dan de helft van de ruim 400 bezoekers per dag bezochten de WWK via de RSS feed.

Het zat er aan te komen. Het gebruik van RSS nam de afgelopen periode gestaag toe. De laatste twee maanden naderde toegang via de RSS feed de 50%. Nu is hij daar overheen.

Een mijlpaaltje dat wij u niet wilden onthouden.

Wat is een RSS feed?

Weet u niet wat een RSS feed is? Lees dan hier meer over RSS. In het kort komt het erop neer dat u op uw pc een klein programmaatje heeft draaien dat op regelmatige tijden (bijv. om het half uur) uw favoriete sites even langs gaat om te zien of er nieuws is toegevoegd. U ziet dan direct of er nieuws is. Er verschijnt een korte samenvatting met een link naar het bericht zelf. U gaat dus zonder omwegen direct naar het bericht dat u wilt lezen.

U kunt al uw favoriete sites opnemen in uw lijstje. De één zet de WWK tussen de BBC en CNN, de ander tussen RTVNH en de G&E. Zo houdt u constant een oogje in het zeil op die sites die u interesseren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Harde wind 25º Naar volgende bericht