Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Oude Herberg: Nieuw Leven

Nederhorst den Berg , 5 mei 2006

Na de invoering van de euro sloot het ene na het andere restaurant in Wijdemeren de deuren. Er is duidelijk herstel. Ook in Nederhorst den Berg.

Vorig jaar waren er veel problemen in de Wijdemeerse horeca. Naast het lijstje dat wij vorig jaar januari publiceerden, kwamen daarna Het Spieghelhuys (NdB), De Oude Herberg (NdB) en de Scheve Schaats (A'veen) in de problemen. En daarmee is de lijst niet compleet.


De Oude Herberg

In Nederhorst den Berg begon Het Spieghelhuys onlangs een nieuw leven na een grondige vernieuwing en verbouwing. 't Vierde in Ankeveen werd een goedlopend pannenkoekenhuis met de naam Pan & Koek. Een zelfde nieuwe start geldt binnenkort voor de Oude Herberg. Dat etablissement is in handen van een nieuwe eigenaar gekomen. Dick van Wagtendonk uit Vreeland nam het over.

Eenvoudig Segment

Hij is druk bezig met de verbouwing. Zijn doel was om op Koninginnedag open te zijn, maar dat is niet gehaald. Hij denkt nu over twee weken te kunnen openen. De naam blijft zoals die is. Ook het partycentrum blijft. Wat wel verandert, is dat het een eetcafé wordt. De doelgroep ligt iets onder die van Het Spieghelhuys. Van Wagtendonk wil de zaak eenvoudiger gaan beheren en prijsvriendelijker maken dan Het Spieghelhuys.

De lokatie vindt Van Wagtendonk ideaal zegt hij in de G&E. Op de driesprong van wegen naar Hilversum, Weesp en Wijdemeren.

(Euhh, Nederhorst den Berg is toch Wijdemeren? Of heeft men zich daar inmiddels weer stiekem afgescheiden? red.)


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht