Rik Jungmann

Rob Veerman /Anonymus

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

WWK op de Kala Pattar

Wijdemeren, 5 mei 2006

Dat de Wijdemeerse Webkrant wereldwijde dekking heeft, bewijst onderstaande foto. Onze correspondent op de Kala Pattar (5545 m).


Het uitzicht op de Mount Everest. De foto komt van internet.
Gevonden op de website van iemand die er ook was.
Daar staan nog veel meer prachtige foto's.

Rob Veerman, een goede vriend van uw redacteur, maakte de afgelopen weken een expeditie naar het Himalayagebergte in Nepal. Een uitgelezen kans om een verslagje aan hem te vragen voor de Wijdemeerse Webkrant. En natuurlijk een foto.


Moe, koud en misselijk, maar tevreden. Rob Veerman op de top van de Kala Pattar.

Van de onrust in Nepal hebben de deelnemers aan de tocht weinig gemerkt. De tocht naar de top van de Kala Pattar was zwaar, maar onvergetelijk.

Rob schrijft: "Wij hebben de berg als extraatje beklommen in de middag. De gids zei: 'some little execise in the afternoon'. Misselijk, met aandrang en volledig kapot ben ik bovengekomen. Ik weet nu een beetje wat de kreet "into thin air" betekent. 360 graden om je heen zie je de bergen. De Pumori, de Nuptse, de Lhotse en natuurlijk de Mount Everest.
Ik had het absoluut niet willen missen, voorlopig ga ik niet een tweede keer. "Groeten van de Kala Pattar. V.l.n.r. Piet Kleeven, Rob Veerman en Ad van Ooijen.

Overigens is de WWK pet aan een Nepalees jongetje gegeven, die er erg blij mee was. Ergens in Nepal vraagt iedereen zich af wat dat betekent, die tekst op de pet.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht