Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Even niet Objectief

Wijdemeren, 27 juni 2006

Uiteraard proberen wij de informatie in de WWK droog en feitelijk te houden. Maar, nu even niet. Vanwege de aardige reactie van Douwe van Essen.

Douwe reageert op bijzondere feit dat wij in familiekring gisteren mochten meemaken. De promotie van onze dochter Nadja.

Overigens is dit dan ook de plek om al die andere Wijdemeerders te bedanken voor hun meeleven en hun spontane felicitaties. Er waren er gisteren veel naar Leiden gekomen om deelgenoot te zijn van de promotie. Dat was fantastisch en hartverwarmend.

Maar ook vandaag werd Nadja op straat diverse malen spontaan gefeliciteerd, mede vanwege het feit dat Hans van Keken vanmorgen een stuk op de voorpagina van de Gooi- en Eemlander aan haar proefschrift wijdde, waardoor dat algemeen bekend werd. Hans bedankt. Ook die aardige dorpsgenoten die stoppen, hun raampje opendraaien en hun felicitaties naar haar roepen.

Ik kan u verklappen dat zij met volle teugen geniet van al de aandacht en de aardige en lieve reacties.

Morgen zijn we weer droog en objectief.....

Reactie

Beste Rik,

Van harte gefeliciteerd met deze promotie van dochter Nadja! Een prestatie van formaat. Ook van jou, dat je (zoals altijd) zo heerlijk objectief verslag hebt gedaan van de promotie van je eigen dochter. Echt, een keurig en verantwoord stukje journalistiek. Maar niemand zou het je kwalijk hebben genomen wanneer je in dit wel héél bijzondere geval wat van je vaderlijke trots had laten doorschemeren!

Gelukkig heeft jouw (en een heel klein beetje mijn) webkrant een reageerknop. Daar maak ik nu dus dankbaar gebruik van om dat recht te zetten. Want wanneer je de achtergrond kent van de periode van het onderzoek en het schrijven van het proefschrift, de ups, maar vooral de downs, dan kan er slechts sprake zijn van enorme bewondering.

Het behalen van zo'n titel is nooit een sinecure en voor slechts weinigen weggelegd, maar als je dat dan presteert onder de immer zware druk van het moeten, dan mag je bij zo'n afsluiting best apetrots zijn. Natuurlijk in eerste instantie Nadja zelf (hartstikke goed, meid!), maar ook Joost, haar man. En hoe vaak hebben jij en Dela haar niet bijgestaan en (heel belangrijk) gesteund in woord en daad.

Dus als iemand het verdiend heeft met zijn (web-)krant om een keer niet de objectieve journalist te zijn, dan is het wel vader Rik. Nogmaals: van harte allemaal!

Groetjes, Douwe.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht