Rik Jungmann

Arbeid Adelt

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Tentoonstelling Arbeid Adelt

Loosdrecht, 17 juni 2006

In boerderij Arbeid Adelt in Loosdrecht wordt van 19 juni tot en met 15 juli een expositie gehouden Van Geert Geerligs en Lydia Baarda.

Persbericht

Arbeid Adelt

Zondag 18 juni wordt om 14.00 uur een bijzondere expositie geopend met werk van Geert Geerligs en Lydia Baarda met olieverf, aquarel en tekening. Van de hand van Lydia bovendien sculpturen in klei.

Geert Geerligs was een bekend Goois kunstenaar. Hij had zijn atelier in de Oude School te Kortenhoef. Hij maakte honderden olieverf schilderijen en aquarellen. Hij wordt vooral geroemd om zijn aquarellen. Deze zijn altijd ter plaatse gemaakt, in Spanje, in Frankrijk, of hier in de omgeving. Vaak zat hij te schilderen in een bootje. De olie's, meestal atelierwerk, zijn eenvoudig en krachtig van opzet en prachtig van kleur. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal en heeft meer te zeggen dan de oppervlakkige waarnemer vermoedt. Geert overleed in 1989. Gelukkig heeft hij veel werk nagelaten.

Lydia Baard is een autodidact. Ze heeft daarmee een hoog niveau bereikt. Geïnspireerd door de natuur, veelal zee, bloemen en paarden, weet Lydia in haar schilderijen met veel kracht en kleur vorm te geven aan de door haar waargenomen en bedachte wereld. Haar portretten vallen op door kracht en precisie naar vorm en kleur. Haar sculpturen, hoofden en figuren, zijn verrassend en roepen op tot stille verwondering. Ze woont en werkt in Rotterdam.

De opening zal muzikaal opgeluisterd worden door Martine van Stigt Thans. Deze jonge violiste mag met recht een aanstormend jong talent genoemd worden van wie we veel mogen verwachten. Zij brengt onder andere werk van Bach en Kreisler ten gehore.

Lydia Baarda en Mary Bijl, de vrouw van Geert Geerligs, zijn aanwezig en zullen graag toelichting geven op het getoonde werk.

Plaats van handeling is de monumentale boerderij 'Arbeid Adelt' aan de Oud-Loosdrechtsedijk 48-50 te Loosdrecht.

De expositie is geopend 19 juni t/m 15 juli, iedere zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op werkdagen op afspraak. Voor informatie kunt u terecht bij Koos de Vries, tel. 035-62 13 267 en Mary Bijl, tel.035-62 46 185 of per email: expo@koosdevries.demon.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht