Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rioleringsproject Start

Wijdemeren, 16 juni 2006

SOP. De afkorting staat voor Saneringsplan Ongerioleerde Percelen. Dit project ging vanochtend van start met de ondertekening van het contract.

Persbericht

Project "Saneringsplan Ongerioleerde Percelen" in Wijdemeren van start

Op vrijdagmorgen 16 juni gaf wethouder Neef het formele startsein voor de uitvoering van het project "Saneringsplan Ongerioleerde Percelen". Aan de Molenmeent in Loosdrecht onthulde hij het projectbord. Even daarvoor tekenden hij en de dhr. A. Ringenier directeur van d e firma Roelofs Wegenbouw bv de overeenkomst voor dit omvangrijke project.

Saneringsplan Ongerioleerde Percelen

Op dit moment zijn er gebieden in de gemeente Wijdemeren waar nog geen riolering is. Het afgelopen jaar heeft de gemeente Wijdemeren in nauw overleg met het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en de provincie Noord-Holland een saneringsplan buitengebied opgesteld. Daarin is vastgelegd welke percelen aangesloten kunnen worden op de riolering en voor welke percelen dit niet mogelijk is. In die gebieden waar dat mogelijk is gaat de gemeente op gemeentelijk terrein een drukriolering realiseren met een aansluitpunt op of binnen de erfgrens. De particuliere eigenaren kunnen de riolering van hun huis, woonboot of recreatie woning daarop aansluiten.

De afgelopen maanden is het technisch ontwerp gemaakt voor deze omvangrijke uitbreiding van het gemeentelijk riool met ruim 330 aansluitpunten. De firma Roelofs wegenbouw bv uit Den Ham verricht in opdracht van de gemeente de werkzaamheden voor dit project. De uitvoering van de werkzaamheden duren tot het eind van dit jaar.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht