Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter: Maar half gelijk.

Wijdemeren, 4 juni 2006

Voorzitter Robby Israel van de Stichting Kunstbezit 's-Graveland reageert op de laatste column van Putter (Co de Kloet). De waarheid ligt in het midden vindt hij.

Reactie

Geachte redactie,

Zonder Wim Kozijn en Co de Kloet had Wijdemeren nu geen kunstcollectie, maar de recente opmerkingen van Putter nopen mij toch tot de opmerking, dat de waarheid, zoals zo vaak, in het midden ligt.

Met wijze vooruitziende blik is de collectie van de voormalige gemeente 's-Graveland ondergebracht in de Stichting Kunstbezit 's-Graveland. De voormalige gemeenten Nederhorst en Loosdrecht hadden geen collectie van belang. Dat is verder niet erg - het is immers niet de primaire taak van een gemeente kunst te verzamelen - maar het veroorzaakte in de eerste tijd na de herindeling enige commotie, terwijl het nou juist een teken is van de voordelen van de herindeling: nu kunnen alle inwoners van Wijdemeren genieten van een "eigen" kunstcollectie.

Tijden veranderen. Eind vorige eeuw ging het economisch goed en mede hierdoor kon de collectie ontstaan. De laatste jaren was het moeilijker en was er dus minder geld beschikbaar. Juist van mensen met een vooruitziende blik, zoals Co de Kloet, mogen wij ook enig historisch perspectief verwachten. De collectie is er en blijft er en of er een paar jaar minder kan worden verzameld is in het grote geheel niet van belang.

Overigens zal de Stichting Kunstbezit 's-Graveland zeer binnenkort mededelingen doen over de aanwinst van een zeer belangrijk werk dat kon worden aangekocht met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds - verkregen als gevolg van de inzet en directe betrokkenheid van burgemeester Don Bijl.
Blijf de WWK volgen!

Met vriendelijke groet,
Robby Israel
Voorzitter
Stichting Kunstbezit 's-Graveland


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht