Douwe van Essen

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gondelvaart Kortenhoef Gered!

Kortenhoef, 19 juli 2006

De dringende oproep om nieuwe vrijwilligers voor de Kortenhoefse Gondelvaart was niet tevergeefs. Eergisteren was er een doorstartvergadering.


Yvonne van den Brand, de stuwende kracht achter de gondelvaart in Kortenhoef.

Nog geen maand geleden leek het einde van een jarenlange traditie nabij. Het voortbestaan van de gondelvaart van Kortenhoef met z'n eigen specifieke karakter hing aan een zijden draadje. Een aantal publicaties met noodkreten in de WieWatWaar, de Gooi- en Eemlander en de Wijdemeerse Webkrant zetten het lobbyproces in gang. En weer was Yvonne van de Brand de spil waar alles om draaide. Rechtstreeks of via via kwamen de tips voor mogelijke vrijwilligers bij haar binnen. Als je ergens maar een klein beetje interesse had getoond kwam het Yvonne ter ore en werd je door haar benaderd of je die interesse om wilde zetten in daden. Zo ook uw verslaggever.

Doorstart


Heerlijk buiten op de binnenplaats van De Oude School, de thuisbasis van Stichting BLOK. Sommige vrijwilligers kwamen later, anderen waren deze avond verhinderd.

Eergisteravond was dan die doorstartvergadering. Op een steenworp afstand van het parcours van de gondelvaart. Heerlijk buiten op de binnenplaats van De Oude School, de thuisbasis van Stichting BLOK. Een behoorlijke opkomst met veel jonge mensen die al heel snel met nieuwe ideeën kwamen. Kortom, een enthousiast team van nieuwe mensen dat geleidelijk aan de fakkel zal overnemen van de 'oude rotten' die jarenlang de kar met heel veel enthousiasme hebben getrokken. En hoewel de meeste vrijwilligers uit Kortenhoef komen, blazen ook 's-Graveland en Nederhorst den Berg een toontje mee.

Omdat niemand afhaakte en de taken in grote lijnen gelijk al konden worden verdeeld, kon Yvonne al vrij snel vaststellen, dat de Gondelvaart van Kortenhoef in ieder geval dit jaar door zal gaan. Zeker ook omdat zich nu al meer aspirant-deelnemers hebben gemeld dan in andere jaren rond dit tijdstip!


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 32º Naar volgende bericht