Rik Jungmann

Rik Jungmann

WWW / G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gondelvaart moet Gered worden!

Kortenhoef, 1 juli 2006

De organisatie van de Gondelvaart in Kortenhoef heeft verjonging nodig. Lukt dat niet, dan betekent dat al dit jaar het einde.

In de WieWatWaar van afgelopen donderdag liet Joop Glijn een noodkreet van de Stichting BLOK (Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef) afdrukken. Hij sprak met de Stichting over de vrijwilligers die al sinds jaar en dag de gondelvaart draaiende houden. OOk in de Gooi verscheen vandaag dezelfde noodkreet.

De gondelvaart in Kortenhoef wordt al vele jaren gehouden. Eerst als het enige evenement op die dag. Later kwam daar overdag het NK Palingroken en een braderie bij, waardoor de gondelvaart de afsluiting van de feestdag werd.

Op 2 september worden beide evenementen weer georganiseerd. Tenminste...

Jongere Vrijwilligers Gezocht

De mannen die het parcours in gereedheid brengen met verlichting en goede raad aan de schippers van de gondels geven worden ook een dagje ouder. Het gaat daarbij om Jan Schriek, Henk de Kloet (Hoge Henk in het Kortenhoefs) en Gerard van 't Klooster. Jan en Henk zorgden voor de verlichting, Gerard deed het papierwerk en liet de boekjes drukken waarin bezoekers hun stem kunnen uitbrengen.

Zij hebben aangegeven dat zij dit jaar niet meer al dat werk kunnen doen. Er moet dus verjonging komen. Uiteraard willen de oude rotten alles doen wat nodig is om hun opvolgers in te werken. Maar het stokje moet doorgegeven worden aan vers bloed. De vrijwiligers die de hele dag met braderie en palingroken bezig zijn kunnen deze klus er niet bij hebben. Er is dus echt aanvulling nodig.

Dringende Oproep

Yvonne van den Brand van de Stichting BLOK doet dan ook een dringende oproep op vrijwilligers die dit jaar (en volgende jaren) zich in willen zetten voor het behoud van de Kortenhoefse Gondelvaart. Zij is bereikbaar op 035 6563513.

Of:

Stuur haar nu een email met uw naam, adres en telefoonnummer en schrijf haar dat u wilt helpen om de Gondelvaart te behouden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 27º Naar volgende bericht