Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter: Gekte slaat toe

Wijdemeren, 18 juli 2006

Putter volgde de laatste raadsvergadering met stijgende verbazing. Hij concludeert dat de gekte in de Wijdemeerse raad heeft toegeslagen.

De laatste raadsvergaderingen leverde rond hetagenderen, indienen, intrekken, overnemen en stemmen over moties verbazingwekkende taferelen op. Het verslag van die raad, onder de titel "Pokeren met Moties" vindt u hier.

Ingezonden Bericht

De Gekte slaat toe

Het kan altijd gekker. Jazeker, wat dat betreft is er geen maximale maat. Tenslotte kom je in een situatie terecht, dat er geen touw meer aan is vast te knopen, maar zover is het nog niet.

Laten we wethouder Wim Lorjé als beginpunt nemen. Niet zo gek als je bedenkt dat hij vier jaar lang het Wijdemeerse ambtenarenbestand heeft beschreven als een stelletje luiaards, dat best een tandje bij kon zetten, en bovendien gehalveerd kon worden. Maar ja, nu is hij wethouder en pleit voor uitbreiding.

Dan richten wij de blik op de CDA-fractie die donderdag een prima motie indiende, maar van de raadsvoorzitter te horen kreeg dat het college van B en W de motie niet zou uitvoeren. Een door Dorpsbelangen aangescherpte tekst kon geen genade vinden in CDA ogen, waardoor CDA-lid Theo Reijn, bedenker van de inhoud, door zijn eigen fractie-voorzitter voor schut werd gezet. Dat was weer een uitnemende actie van die voorzitter, een waardevolle aanwinst voor de commentaarschrijvers. Wij koesteren haar als ons eigen kind, wat zouden wij zonder haar moeten beginnen.

Als klap op de vuurpijl diende PvdA prominent Kees Bosdijk zich aan. Ook hij had een motie, waar hij al meteen spijt van kreeg, maar terugtrekken was er niet bij, omdat zijn moedige daad als punt van de agenda was meegenomen. Arme Kees, die toen Dorpsbelangen Wijdemeren zijn motie overnam en in stemming liet brengen, tegenstemde !

Hier past een uitroepteken, want dat een raadslid tegen zijn eigen motie stemt is weliswaar geen unicum, maar wel een daad van opzienbarende gekte.

Wel, en zo gleden we sprakeloos en hoofdschuddend de vakantieperiode in. Een tijd van bezinning is aangebroken. Het zou goed zijn als sommige raadsleden die tijd zouden gebruiken om eens goed bij zichzelf te rade te gaan.

Waarom zitten ze daar?
Wat doen ze daar?
Moeten ze niet wat scherper worden?
Meer hun verstand gebruiken?
Of de gekte handhaven die op die laatste raadsvergadering van het seizoen zo overduidelijk aanwezig was.

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 31º Naar volgende bericht