Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gemeente als Onderneming

Wijdemeren, 19 februari 2006

De beide ondernemersverenigingen OCW en OKL zijn ontevreden over de programma's. Zij wilen contact met de raad. De gemeente is een onderneming.

In Wijdemeren Actueel waren Wieco Boonstra (OCW) en Hans Vol (OKL) te gast. Er werd gesproken over de verhouding tussen de ondernemers, de gemeente en de politiek.

Niets over ondernemers in programma's

De beide ondernemersvertegenwoordigers uitten hun onvrede met de inhoud van de verkiezingsprogramma's. Uit de contacten die de verenigingen ruim vooraf met de politieke partijen hadden en de wensen die toen op tafel zijn gelegd, is niets terug te vinden in de programma's vinden OCW en OKL. Sterker nog, beiden hebben eigenlijk niets in de programma's aangetroffen over ondernemers in Wijdemeren. Als voorbeeld noemde Wieco Boonstra de bijeenkomst die op 7 juni door het OCW werd georganiseerd. Daar legde het OCW een tien punten plan voor aan de politiek. In de programma's is daarvan niets terug te vinden, aldus Boonstra.

Contacten stroef

Ook over de contacten met de lokale politiek is men ontevreden. Beide vertegenwoordigers pleiten voor een regelmatig overleg met de raad. Het overleg met het college liep de afgelopen periode stroef. Men is wel tevreden over de ambtelijke ondersteuning van de ondernemers, de bedrijfscontactfunctionaris. De verlening van vergunningen loopt niet lekker. Er zijn er teveel, het duurt te lang en de tijd die ondernemers moeten steken in de administratie is te hoog.

Gemeente is Onderneming

Wieco Boonstra stelde voor dat de gemeente, als grote werkgever in Wijdemeren, lid wordt van OKL en OCW. "De gemeente is een onderneming en moet zich gedragen als onderneming." :vond Boonstra. Voor Tineke Franssen, die beide heren interviewde, was dat reden om wethouder Yvonne Siemons op te roepen om morgen meteen lid te worden van de beide verenigingen.

Update 19-2-2006, 23.50: Zie ook de reactie van Hans Vol, de voorzitter van het OKL. Hij is wel tevreden over de contacten met het college van B&W naar daaruit blijkt.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht