Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wonen achter hekken

Kortenhoef, 18 februari 2006

De woningen in La Traviata (Zuidsingel) worden opgeleverd terwijl zij nog staan ingeklemd in hekken die potdicht blijven als het aan de uitvoerder ligt.

Frans Luijer wilde vandaag wat spullen afleveren bij de woning van zijn ouders die onlangs werd opgeleverd. Dat kon niet, omdat het hek dat toegang gaf tot de woning dicht zat. Toen hij de uitvoerder vroeg of hij er even bij mocht, werd hem onvriendelijk te verstaan gegeven dat hij moest maken dat hij weg kwam. Frans pikte dat niet en opende toch het hek. Een aannemer die in een naastgelegen wonig werk moest uitvoeren maakte van de gelegenheid gebruik om ook zijn vrachtje voor de deur te kunnen zetten.


De woningen rechts zijn opgeleverd. Strak tegen het trottoir staat een doorlopend hek. De stoep houdt op, over de planken is het huis van de ouders van Frans Luijer te bereiken.

Rechts weer het opgeleverde hoekhuis. Op de achtergrond het huis van Luijer sr. Tussen hek en huis een smal pad van losliggende planken. Niet handig met de rollator.

Als er in de opgeleverde huizen links iets gebeurt, dan is het een raadsel hoe de brandweer er snel bij kan zijn met al die dichte hekken voor de deur en aan de Zuidsingel.

Links de bus van Frans Luijer, die tegen de zin van de bouwer het hek opende om spullen af te leveren bij zijn ouders. Een aannemer die hetzelfde probleem had volgde hem direct.

Het schijnt dat de oplevering van La Traviata al veel van dit soort conflicten heeft opgeleverd. Zo zeer zelfs, dat wethouder Wim Neef er al bij is ingeschakeld, evenals de politie. Zonder resultaat overigens.


Het is knap dat de verhuisauto daar voor de deur is gekomen.

Wie een beetje rondkijkt in de nieuwe wijk ziet veel opgeleverde woningen tussen en achter hekken staan. Ook is de toegang tot de opgeleverde woningen hier en daar wel bestraat, maar op veel plaatsen nog niet. Als je bejaard bent en met je rollator uit je net opgeleverde woning even een boodschap wilt gaan doen, dan heb je zeker een probleem. Mocht er een calamiteit plaatsvinden in die woningen, dan is het volstrekt onduidelijk hoe brandweer of ambulance snel te plekke kunnen zijn met al dat hekwerk.

De indruk ontstaat dat de woningen sneller opgeleverd worden dan eigenlijk verantwoord is, vanwege het gebrek aan goede toegang tot de woningen. Het begint te dagen wie wellicht vorige week het bord van de firma Heilijgers aan de Zuidsingel van een eigen nieuwe tekst voorzag.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht