Rik Jungmann

Rik Jungmann

Woonbode
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Traviata te vroeg Opgeleverd

Kortenhoef, 28 april 2006

De nieuwbouwwijk La Traviata aan de Zuidsingel in Kortenhoef is te vroeg opgeleverd, vindt wethouder Wim Neef.

In de woonbode van vandaag staat een enorme kop op de voorpagina. "Wethouder: huizen project Zuidsingel te snel opgeleverd".

Ontbreken bestrating geen probleem

In het artikel geeft wethouder Wim Neef toe dat er problemen zijn met de oplevering van La Traviata. Hij stelt dat de gemeente de wegen pas kan bestraten als het bouwverkeer uit de wijk verdwenen is. Nu bestraten zou betekenen dat de wegen direct weer kapotgereden worden. Hij vindt dat het te lang duurt en heeft voortdurend overleg met Heilijgers, de bouwer van de wijk.

Volgens Bert Koeslag, adjunct-directeur van Heilijgers, is er geen enkel probleem. Grote delen zijn al bestraat en er wordt hard gewerkt aan de verdere bestrating. Hij stelt dat bewoners het helemaal niet zo erg vinden als de bestrating wat later komt, omdat nieuwe bewoners toch eerst een maand gaan schilderen, voor zij naar de nieuwe woning verhuizen.

En de Hekken dan?

Het stuk in de Woonbode klopt, want In het hele stuk komt het woord "hek" niet voor. In de klachten die wij hoorden en die de pers haalden, stonden de hekken centraal. Die hekken werden door Heilijgers geplaatst en streng dicht gehouden, zonder begrip voor bewoners die hun nieuwe keuken naar het huis wilden brengen. De klacht was niet dat men over een onverharde weg naar het nieuwe huis moest rijden. De klacht was wel dat men het nieuwe huis helemaal niet kon bereiken, omdat de straat met hekken was afgesloten. Op een zeker moment sommeerde de gemeente Heilijgers zelfs schriftelijk om de hekken te verwijderen. Er circuleren flink wat verhalen over halsbrekende toeren die uitgehaald moesten worden om met een auto een huis te bereiken, of er weer weg te komen. Vanwege de hekken.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 14º Naar volgende bericht