Rik Jungmann

Douwe van Essen / Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gezonde Lunch. Zonder mayo..

Kortenhoef, 27 april 2006

Vamiddag om kwart over twaalf zette groep acht van de Regenboogschool zich aan tafel voor de gezonde lunch. Een initiatief van AH.

In de aula van de school was een halfronde opstelling gemaakt waar de lunch genuttigd zou worden. Bordjes en bestek stonden klaar. Daarnaast twee kratten van AH met gezonde voeding. Bruin brood, kaas, pindakaas, sla, tomaten, halfvolle melk, drinkyoghurt, en fruit. Veel fruit.

Dit alles in het kader van een actie om gezond eten te bevorderen. In heel Nederland kregen 40.000 leerlingen uit groep acht van basisscholen door AH een gezonde lunch voorgezet. De actie wordt begeleid met een website, www.klasselunch.nl.

Er is gekozen voor groep acht omdat uit onderzoek, in opdracht van AH, gebleken is dat kinderen na het verlaten van de basisschool in sneltempo slechter gaan eten en drinken. Fruit en groente verdwijnt van het menu. Gezonde dranken worden ingeruild voor frisdranken.

Directeur Pim de Ruig leidde de lunch in, onder toeziend oog van Peter Landwaart van AH op de Meenthof. Hij legde wat uit over gezond eten en hield een broodtrommel omhoog, die de leerlingen na afloop kregen. Een broodtrommel met bolle ruimte voor een appel!


Ja, nou ja, gezond, nou ja... Waar is de mayo?

Wat onwennig begonnen de leerlingen aan de maaltijd. Iemand riep: "Waar is de mayo?" Die was er dus niet.... Er werden fraaie "boterhammen gezond" samengesteld met kaas tomaten en komkommer. Nu maar hopen dat het beviel.


Dat is wel een heel grote stapel boterhammen.


Boterham Gezond.


Gezellig was het in ieder geval.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 17º Naar volgende bericht