Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Murphy in Wijdemeren

Wijdemeren, 27 april 2006

De Wet van Murphy zegt: Als er iets mis kan gaan, dan zal dat zeker gebeuren. Murphy sloeg gisteren toe in het gemeentehuis.

De wet van Murphy kent vele varianten. Als een gesmeerde boterham op de grond valt, dan zal dat zeker met de beboterde kant op de grond zijn. Als u een presentatie geeft met een beamer, dan zal die zeker niet werken op het moment dat u hem nodig heeft. Als u naar binnen moet door een automatische duer, dan zal het mechanisme zeker niet werken als u echt naar binnen moet.

Murphy en de Beamer

Tijdens de commissievergadering zou gisteren een presentatie gegeven worden over bestemmingsplannen. De pc stond te snorren, de beamer vertoonde een glashelder beeld. Niets aan de hand dus, zou je zeggen. In het vertoonde beeld stond echter de melding dat de arme beamer geen inputsignaal ontving. Daar heb je niet zoveel aan als je de bestemmingsplannenprocedure van Wijdemeren in beeld wilt brengen.


Apart deden ze het wel. Samen niet...

Er werd gerommeld met stekkertjes toetsen en wat al niet. Het resultaat bleef hetzelfde. Dus werd de presentatie op klassieke wijze gegeven, waarbij de toehoorders meebladerden in de hun uitgereikte afdrukken op het goede oude papier. Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst werkt dat namelijk altijd, zonder enig probleem.


De toehoorders keuren de presentator (rechts) geen blik waardig.
Men is immers verdiept in de papieren presentatie.

Murphy en de Deur

Tijdens een korte pauze in de vergadering verzamelde een clubje rokers zich voor de voordeur van het gemeentehuis. Gezellig koutend werd genoten van de pauze en het sigaretje. Toen men weer naar binnen wilde, bleek de automatische deur de toegang tot het gemeentehuis te weigeren. Hij was dicht en bleef dicht. Binnen was geen sterveling te zien. Aanbellen had geen effect. Binnen zat de vergadering te wachten op de buitengesloten raadsleden. Bellen dan maar. Met de mobiel. Ook dat viel niet mee. Tijdens een vergadering is het immers goed gebruik om je mobiel uit te zetten. Toch was er gelukkig één raadslid die dat vergeten was. Hem werd vriendelijk verzocht om van binnen naar buiten te lopen, om daarmee de deuren te openen. Breed lachend verloste Henk de Kloet de rokers uit hun buitengesloten positie.


Wachten op Henk de Kloet.........
Sesam open U!

Enkele jaren geleden veroorzaakte de rook op dezelfde plek het afgaan van het brandalarm. De brandweer rukte uit en ontruimde het gebouw. Murphy: Als het brandalarm af kan gaan, dan zal dat zeker gebeuren als er niets aan de hand is.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 17º Naar volgende bericht