Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Koninginnedag Wijdemeren

Wijdemeren, 24 april 2006

Ben Steenvoorden, van het Oranjecomité Wijdemeren Centrum, zond het programma dat op Koninginnedag (29 april!) in Kortenhoef wordt aangeboden.

In de lokale bladen wordt ook veel aandacht geschonken aan de komende feestdagen en de herdenking.


Vorig jaar bezochten burgemeester Don Bijl en zijn echtgenote
Maxima en Willem Alexander bij De Fuik in Kortenhoef.

Dubbeldikke Oranje Feestster

De Nieuwsster werd afgelopen week dubbeldik en in oranje uitgevoerd. Hij is voor de gelegenheid omgedoopt tot De Feestster. Het blad staat boordevol met de activiteiten die in de Feest- en Herdenkingsweek door de vrijwilligers van de Stichting Sloep georganiseerd worden. Te veel om op te noemen. Van een Waterbos op Eikenrode tot vrachtautotrekken. Van polstokverspringen tot een springconcours.

Ook in Nederhorst den Berg zal ongetwijfeld feest worden gevierd. Gegevens daarover hebben wij echter niet. (Die zullen in De Brug te vinden zijn, nemen wij aan.)

Het onderstaande programma voor Kortenhoef en 's-Graveland werd uitgebreid, met aanvullingen, afgedrukt in de Wie Wat Waar van afgelopen week.

Ingezonden Bericht

Koninginnedag 2006
Feest voor iedereen in Wijdemeren Centrum

Dankzij de steun van talrijke bedrijven, vrijwilligers en verenigingen is het Oranjecomité Wijdemeren Centrum er in geslaagd een fantastisch programma samen te stellen. Een programma voor jong en oud en met voor elk wat wils.

In theorie zijn alle voorwaarden geschapen voor een meer dan geslaagde dag.

In de praktijk echter wordt het pas één groot feest door uw aanwezigheid en medewerking. Een feest voor iedereen van iedereen . Hijs daarom de vlag, draag iets van oranje en stort u in de feestelijkheden. Doe mee!

We starten de feestelijkheden de avond vóór Koninginnedag met de traditionele lampionoptocht . Deze keer met als thema 'beroepen'. Er zijn prijzen voor de mooiste lampion, voor de leukste verkleding en voor beide tezamen. Tegelijkertijd is er Oranjedisco voor de jeugd van 10 tot 14 jaar bij de Smoes m.m.v. DJ Lennart en DJ Thijs en is er een orgelconcert van Marco den Toom in de Hervormde kerk. Uiteraard is de toegang voor beide evenementen gratis en zijn er bij de disco in de Smoes ook nog gratis consumpties.

Op de Koninginnedag zelf gebeurt bijna teveel om op te noemen. Naast diverse aubades en concerten van Amicitia en BMOL zijn er voor kinderen in alle leeftijdsgroepen, de oudere jeugd en de volwassenen diverse activiteiten; de kinderoptocht, een ballonnenwedstrijd , kinderspelen, een poppenkast , zeskamp , zaalvoetbal , beachvolleybal en natuurlijk niet te vergeten de Oranjevrijmarkt. Tot besluit zijn er optredens van DJ Reggie, 's middags bij de Fuik en van Zahi ,'s avonds in Oudergaard.

Met name het laatste evenement verdient extra aandacht. Alle 55 plussers zijn welkom (en worden ook verwacht!) op deze meezingavond in Oudergaard . De toegang is gratis. U wordt getrakteerd op een kopje koffie bij aankomst, een drankje in de pauze en een aanstekelijk optreden van een rasartiest. Geen enkel Nederlandstalig liedje is hem onbekend. U vraagt en Zahi zingt. Een mooie afsluiting van een hopelijk geweldige dag.

Veel plezier toegewenst.

Oranjecomité Wijdemeren Centrum

(zie voor het volledige programma incl. regenprogramma de Wie Wat Waar van vorige week)


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht