Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Leges van de (IJs)baan

Wijdemeren, 14 september 2005

Het college van B&W vindt dat ook de ijsclubs vergunningenleges moeten betalen voor het houden van evenementen. De raad houdt dat tegen.

Vorige week werd bekend dat het college van B&W zich op het standpunt stelde dat ook verenigingen die grote evenementen organiseren leges moeten betalen om aan een vergunning te komen van de gemeente. Met name binnen de ijsclubs was over dit besluit beroering ontstaan. David Pos, de voorzitter van de Ankeveense ijsclub, voerde namens alle ijsclubs de lobby aan om dit besluit in te laten trekken.

De afgelopen week is daarover in de politiek beraadslaagd. Er is nu duidelijk dat de raad in meerderheid vindt dat het moet blijven zoals het al honderd jaar is. Er hoeft geen leges betaald te worden door een vereniging die met veel vrijwilligers een groot evenement organiseert. Wel moeten zij een vergunning aanvragen, omdat de gemeente greep wil houden op die evenementen en de omstandigheden waaronder zij plaats vinden. De rekening blijft echter achterwege.

Het besluit over de leges moet nog in de raad genomen worden, maar gezien het draagvlak binnen de raad, zal de intrekking van het collegebesluit een formaliteit zijn.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht