Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Eerste bewoners La Traviata

Kortenhoef, 14 september 2005

Om twaalf uur vanmiddag kregen de eerste bewoners van nieuwbouwwijk La Traviata aan de Zuidsingel in Kortenhoef de sleutel.

Om twaalf uur verzamelden zich collegeleden, bouwers van Heijlijgers, twee families en pers zich aan de Zuidsingel in Kortenhoef voor de feestelijke overhandiging van de sleutels aan de eerste bewoners van de wijk.


Wethouder Ties Hagen feliciteert de familie Pennings. V.l.n.r. Walter, Eugenie en de dochters Mira en Lisa Pennings, nadat hij ze zojuist de sleutel heeft overhandigd.

Het weer zat niet mee, Het miezerde voor het eerst na een paar prachtige weken. De huizen stonden er maagdelijk bij, alsof ze zo uit het decor van de film Ja Zuster, Nee zuster waren overgeplant. Nieuwe tegels, schone gevels tuinen bedekt met zand en een gloednieuw pad naar de blinkende voordeur. Uiteraard nog geen struik of boom te bekennen in de kale tuinen. Naast nummer 48 de auto van wethouder Yvonne Siemons met de wielen diep in het zand, hetgeen omstanders de vraag ontlokte of ze er wel weer op eigen kracht uit zou kunnen komen.. Een gloednieuwe nieuwbouwwijk.


Wethouder Wim Neef overhandigt de sleutel aan Ron en Annet van Bergeijk, die op nummer 46 gaan wonen met hun tweeling Jesse en Demi.

De gelukkigen die de sleutel kregen waren de families Pennings, nummer 48, en Van Bergeijk, nummer 46. Wethouder Ties Hagen reikte de eerste sleutel uit aan de familie Pennings, waarna de familie door de andere officials, waaronder medewerkers van Heijlijgers, gefeliciteerd werden. De tweede sleutel werd overhandigd door wethouder Neef aan de familie Van Bergeijk.

Bouwer Heijlijgers had voor de nieuwe bewoners een cadeautje.
Een huisje en een taart.

Voorafgaand aan de ceremonie waren alle aanwezigen al even in nummer 48 geweest. Toen dan ook het moment suprème was aangebroken moest de deur uiteraard even worden dichtgetrokken voor de officiële handeling. Iemand vroeg op dat moment bezorgd of ze de sleutel wel hadden voor de deur werd dichtgetrokken. Dat bleek het geval.

Mevrouw Pennings informeerde meteen bij Wethouder Neef of de situatie voor de deur aan de Zuidsingel zo blijft als hij nu is. Met name het parkeren veroorzaakt nogal wat overlast. De wethouder vertelde haar dat er plannen zijn om de Zuidsingel in zijn geheel opnieuw in te richten. Mocht zij intussen veel overlast hebben, dan kan zij altijd een gesprek met hem aangaan om te bekijken of er intussen maatregelen mogelijk zijn.

Herinrichting Zuidsingel

Over de herinrichting van de Zuidsingel wordt al circa 15 jaar gesproken. Toen de eerste fasen van de nieuwbouw aan de Zuidsingel rond 1990 werden aangekondigd (La Traviata is fase 7, de laatste fase) wilde het college van 's-Graveland (de wethouders Torsing en De Kloet) de weg volledig opnieuw inrichten. Het fietspad zou verdwijnen en er was zelfs op sommige plaatsen een middengeleider ingetekend. Door hevig verzet van de aanwonenden tegen het verwijnen van het fietspad is dat plan toen van de baan gegaan.

Daarvoor en daarna was er van tijd tot tijd sprake van de aanleg van verkeersdrempels. Omdat de Zuidsingel een hoofdrol speelde in de befaamde Ronde van Kortenhoef, die toen nog gehouden werd, kwamen die plannen ook nooit tot wasdom.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht