Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

IJsclubs uit Zomerslaap

Wijdemeren, 18 oktober 2005

De ijsclubs houden hun jaarvergaderingen en hopen op ijs in de komende winter. Ankeveen kwam vrijdag bijeen, Kortenhoef doet dat op 18 november.

Ankeveense IJsclub

In de WieWatWaar schrijft Herman Stuyver vandaag over de jaarvergadering van de Ankeveense IJsclub afgelopen vrijdag. Het was de 120e jaarvergadering van deze eerbiedwaardige ijsclub.

Tijdens de goed bezochte vergadering in het clubhuis werd onder meer gesproken over de teruggenomen gedachte van het gemeentebestuur om de ijsclubs leges te laten betalen. De ijsclubs in Wijdemeren sloegen de handen ineen om tegen dit besluit in het geweer te komen. Met succes. Voorzitter David Pos deelde dit de samengekomen leden met trots mee.


Links Gerard van Schie achter de tap van het clubhuis.

Penningmeester Gerard van Schie nam na 35 jaar afscheid van het bestuur van de Ankeveense IJsclub. Hij verklaarde dat hij zeker nog bij de ijsclub betrokken zal blijven.

De laatste keer dat er in Ankeveen op natuurijs gereden werd was drie jaar geleden, enkele dagen in december 2002. En in het weekend van 12 januari 2003, toen er onder prachtige weersomstandigheden zowel in Ankeveen als in Kortenhoef geschaatst werd. Helaas duurden de twee ijsperioden slechts enkele dagen.

Kortenhoefse IJsclub

Ook de Kortenhoefse IJsclub houdt binnenkort haar jaarvergadering.

Het bestuur van de Kortenhoefse IJsclub Onderling Genoegen" roept de leden op tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, te houden op vrijdag 18 november 2005 om 20.00 uur in het "Kraaiennest", Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef.


12 januari 2003, Kortenhoef

De agenda van de vergadering is te vinden op het besloten deel (alleen voor leden) van de website van de IJsclub. (Als u het wachtwoord kwijt bent, dan kunt u via de website een mailtje naar de ijsclub sturen om het even te vragen.) Als u lid wilt worden of verhuisd bent, dan kunt u dat ook via de website doorgeven.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 16º Naar volgende bericht