Vorig bericht

Home

Volgend bericht


IJsperiode: terugblik

Wijdemeren, 15 december 2002. De ijsperiode is voorbij. Het dooit 3 graden en er staat water op het ijs.

Een korte terugblik. Een week geleden nam de ijskoorts toe. Maandagavond waren Elf Steden coryfeeën als Jeen van den Berg en voorzitter Croes op de televisie te zien die speculeerden op het houden van de tocht der tochten.

De harde oostenwind gooide echter behoorlijk roet in het eten. In de wateren ontstonden verraderlijke windwakken, zoals het wak waar men in Nederhorst den Berg mee te kampen had.

De echte liefhebbers lieten zich echter niet tegenhouden. Overal werd geschaatst en was het oud-Hollandse beeld te zien van kinderen, volwassenen en ouderen op het ijs. Met schaatsen, stoelen, sleetjes, kinderwagens, honden, (brom)fietsen en alles wat maar enigszins mee te nemen is.

Ankeveen maakte voor het eerst gebruik van het prachtige nieuwe clubhuis dat vorig jaar gereed kwam. Een absolute aanrader. Gelegen aan de vierhonderd meter baan, met voldoende ruimte om chocomel te drinken of de schaatsen onder te binden.


Gerard van Schie en Frans van Ginkel
achter de tap van het nieuwe clubhuis
in Ankeveen.

De websites die iets over schaatsen in Ankeveen en Kortenhoef meldden maakten overuren, hoewel het dagrecord van 19 januari 2001, 431 bezoekers aan de Webkrant, niet gehaald werd. Ook de website van weerstation De Arend had zeer veel bezoek.

Webkrant Ankeveen Kortenhoef
9 december 253 68 50
10 december 343 165 125
11 december 406 341 139
12 december 363 330 105
13 december 306 255 72
14 december 114 118 35

Normaal gemiddeld per dag

150 15 30

Op de oproep op het schaatsjournaal om de Webkrant te informeren heeft alleen de ijsclub in Kortenhoef gereageerd. En dat terwijl internet toch het ideale medium is om het publiek van uur tot uur te informeren. Wij van onze kant houden vol, maar zonder hulp van anderen lukt het niet.

Voor meer details en foto's, ga naar het schaatsjournaal.

En nu maar hopen dat we nog twee tot drie van dit soort perioden krijgen, of liever nog wat langer.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...