Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Sociale Woningbouw?

Ankeveen, 17 oktober 2005

In reactie op het CDA verkiezingsprogramma zond Hans Schouten uit Ankeveen zijn twijfel aan sociale woningbouw.

Reactie

Sociale Woningbouw?

Dames en heren in Wijdemeren,

De heren G.C. van Rijn en T. de Vos waren van plan twee huizen te bouwen op het weiland tussen de J.C.Burmannlaan en de Arnoudvoetlaan, de hr van Rijn heeft de gemeente Wijdemeren om medewerking van hun plan gevraagd om de oude Lindeschool en de pastorie (eigendom van de kerk) in het plan te betrekken, omdat als dat niet zou gebeuren er nooit medewerking van de gemeente zou zijn om op een cultuurhistorisch weiland twee huizen te laten bouwen buiten de strikte grenzen oftewel rode contouren.

Wij zijn bang dat als de gemeente meewerkt aan dit plan en de bestemming van dat weiland wijzigt dus de rode contouren gaat verschuiven, deze heren het hele plan afblazen omdat er toch wel veel bezwaren en planschades binnen zullen komen van mensen uit de J.C.Burmannlaan en de Arnoudvoetlaan wat tot te hogere kosten zal leiden.

Wat zij wel bereikt hebben is dat het weiland bebouwd mag worden en de weg is vrij om daar de twee beoogde landhuizen te bouwen met het gevolg het verlies van een bijzonder weiland. Het gaat uiteindelijk om keuzes die we maken. En als we die keuze echt willen, bijvoorbeeld dat weiland bebouwd wordt met een gedeelte sociale woningbouw dan kan ik daar niet tegen zijn maar er wordt tegenwoordig geen sociale woningbouw meer gebouwd.

Bovendien leert de praktijk dat wanneer dorpen uitbreiden er meestal dure huizen worden gebouwd, die de starters uit het dorp niet kunnen betalen.

Hans Schouten
Ankeveen


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht