Rik Jungmann

---

SV 's-Graveland
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland verliest: 0-1

's-Graveland, 16 oktober 2005

's-Graveland werd vandaag met 0-1 geklopt door het bezoekende RKDES.

Ingezonden Bericht

's-Graveland - RKDES  0-1

Tegen het ongeslagen bezoekende RKDES heeft ' s-Graveland goed partij gegeven. De voetbalwet, wanneer je boven aan staat dan heb je het geluk vaak mee, werd weer eens bewaarheid.

Dat geluk begon voor de lijstaanvoerder al in de 4e minuut. Niet door eigen verdienste maar geholpen door een volkomen verkeerd ingeschatte situatie in de ' s-Graveland-defensie bracht de RKDES spits in geheel vrije positie voor de goal van van Weeghel. De 's-Graveland-goalie kon onmogelijk dit cadeautje voorkomen. 's-Graveland, nog steeds geplaagd door vele blessures, ving deze vroege tegenslag goed op. Alhoewel het zelf hierdoor niet echt gevaarlijk kon worden werd wel bereikt dat de ploeg uit Kudelstaart , ondanks meer balbezit, niet verder kon uitlopen.

Met die kleine achterstand werd de  tweede helft aangevangen. Nog meer dan hiervoor wist RKDES geen raad met haar tegenstander. Dat werd nog eens versterkt doordat ' s-Graveland nu naast haar voorbeeldige inzet ook tot beter voetbal kwam. In tegenstelling tot haar opponent wist de ploeg van Lammertse diverse keren dreigend voor de goal van de tegenstander te komen, maar het geluk bleef aan de RKDES-zijde. Twee momenten, een kwartier voor tijd, waren daar onder andere het overduidelijke bewijs van. Rob Fecken kopte uit een vrije trap van Pascal Jongsma, tot opluchting van de RKDES-goalie, rakelings naast en nog in dezelfde minuut belandde een inzet van Nunu Alexandre buiten ieders bereik op de lat. Een gelijkspel had dan ook een terechte en juiste afspiegeling van dit sportieve duel geweest en dat besefte de gelukkige koploper zich terdege.

Een niet verdiende nederlaag derhalve, waarin overigens wel duidelijk werd dat het vervolg van deze competitie met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 15º Naar volgende bericht