Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Plan Voorstraat: Overleg!

Nederhorst den Berg , 12 oktober 2005

De bouwplannen aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg, zoals het college die wilde, zijn van de baan. Er komt een nieuw plan.

Vanavond is er overleg geweest tussen leden van het college, de wethouders Neef en Hagen in gezelschap van medewerkers enerzijds, en een afvaardiging van de Singelgroep anderzijds. De Singelgroep is de actiegroep die zich zeer actief verzet heeft tegen de bouw van een appartementencomplex op de plaats van het voormalige gemeentehuis. De groep haalde circa 700 handtekeningen van Bergers op. In eerste instantie gaf wethouder Wim Neef aan dat hij niet onder de indruk was van dat aantal. Hij werd in die houding voluit gesteund door de collegepartijen.

Uit het overleg met het college is naar voren gekomen dat het huidige bouwplan niet in de voorgestelde vorm wordt uitgevoerd, maar dat er een nieuw plan ontwikkeld zal worden, waarbij dit keer de Singelgroep door het college actief in de planvorming wordt betrokken.

Singelgroep verheugd

Ed Snel, van de Singelgroep, is zeer verheugd met deze ontwikkeling. Zowel voor de direct aanwonenden, zoals hij zelf, als voor de burgers van Nederhorst den Berg vindt hij het een goede zaak dat het college de plannen niet verder probeert door te drukken, maar in overleg gaat.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21º Naar volgende bericht