Rik Jungmann

---

VNG Blad
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wim Kozijn werkt door

Driebergen, 8 november 2005

In het blad van de VNG staan interviews met AOW'ers die door blijven werken. Eén van hen is Wim Kozijn, oud-burgemeester van 's-Graveland.


Wim Kozijn, oud-burgemeester van 's-Graveland.

Hij is waarnemer in Driebergen-Rijsenburg, de gemeente waar hij raadslid en wethouder was, voor hij in 's-Graveland burgemeester werd. Driebergen wordt op 1 januari geherindeeeld tot de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Hij heeft geen hobbies zegt hij in het stuk. Geen duiven, geen postzegels en geen Zwitserlevengevoel voor Wim Kozijn. Wel werken, terwijl de AOW en het pensioen al uitkeren. Waarnemen als tijdelijk burgemeester, eerst in Castricum, toen in Brummen en nu in Driebergen.

Van de Vulpen

In 's-Graveland had hij automatisering in zijn portefeuille, maar hij had absoluut niets met computers. En dat is nog zo. Hij is van de generatie van de vulpen verklaart hij met enige trots in het VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) stuk.

Het burgemeesterschap vindt hij prachtig. "De wijsheid en ervaring die je er voor nodig hebt, groeien met de jaren." : verklaart hij.

Mediation

Enige jaren geleden is hij opgeleid als mediator. Naast zijn burgemeesterschappen doet hij ook (als kleine zelfstandige) mediations. Inmiddels heeft hij er ongeveer veertig gedaan. (mediation is het oplossen van conflicten door middel van bemiddeling i.p.v. de juridische weg langs de rechter. red.)

Op 1 januari houdt zijn waarnemerschap na de herindeling op. Hij wil daarna best weer elders een waarnemerschap, maar niet meer te ver weg, zoals in Brummen. Over stoppen denkt hij nog niet. "Maar daar groei je waarschijnlijk vanzelf naar toe."


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 16º Naar volgende bericht