Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dorpsbezoek Ankeveen, warm

Ankeveen, 27 mei 2005

In het Wapen van Ankeveen werd vanavond een geanimeerd dorpsbezoek gehouden. Het was warm, de jasjes gingen uit, maar de sfeer bleef prima.

In een warm zaaltje werd gisteren het dorpsbezoek aan Ankeveen door het college afgelegd. De zaal was tot de nok toe gevuld, zoals dat in Ankeveen gebruikelijk is.

Markt vervult functie

In zijn inleiding memoreerde burgemeester Don Bijl dat het vorige bezoek in november 2003 plaats vond. Hij gaat vaak samen met zijn vrouw naar de markt die hij een succes noemde. "Als je daar geweest bent, dan ben je bovendien weer even bijgepraat over het dorp".

Wethouder Wim Neef gaf een verslag van de middag. Een bezoek aan automobielbedrijf Kroegman en aan het bedrijf Pos, waarna een gesprek met Bruisend Ankeveen plaatsvond. Over Bruisend Ankeveen was hij zeer positief. "Het is een schoolvoorbeeld voor hoe het verenigingsleven moet werken. Echt Ankeveen, Dat kan alleen maar hier. Ik zie dat in de andere kernen nog niet zo snel gebeuren." Hij zei dat uit onderzoek is gebleken dat de markt een functie heeft. Tachtig procent van de bezoekers komt uit Ankeveen. De rest uit Nederhorst en Kortenhoef. Zijn conclusie was dat de markt levensvatbaar is gebleken.

Klachten op de Goede plaats


Wethouder Ties Hagen: Een stroom klachten op de verkeerde plek.

Wethouder Ties Hagen nam een misverstand weg over het servicemeldpunt, de klachten coördinator en de normale bezwaarprocedure. De afgelopen tijd wendden burgers zich tot de klachten coördinator met klachten over besluiten die het college had genomen. Dat is niet de bedoeling. Daar is een bezwaarschrift voor. Het servicemeldpunt is er voor problemen in de openbare ruimte, zoals bestrating, verlichting, groen, riolering, etc. De klachten coördinator is er voor klachten over de manier waarop gemeentefunctionarissen met de burger om gaan.

Nieuwbouw in Ankeveen

Wethouder Wim Neef gaf een toelichting op de bouwplannen aan de Arnoud Voetlaan. Er wordt overlegd met de eigenaren van de grond om te komen tot nieuwbouw van tien tot twintig huizen. Over de buurtbus en het openbaar vervoer was hij vrij pessimistisch. Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren, maar zeker is dat het slechter wordt, met als enige lichtpuntje dat de treintaxi ook Ankeveen gaat aan doen.

Wethouder Bert Nagel kon verheugd mededelen dat de gemeente € 289.000 van de GAD terugkrijgt omdat het vuil goed gescheiden aangeleverd wordt.

De NH kerk wordt niet gerestaureerd met subsidie van het rijk. Wethouder Yvonne Siemons verklaarde dat het college zijn best daarvoor deed, maar dat de actie niet gelukt is.

Vragen uit de Zaal


Don Bijl bij Francis de Kwant: Over het baggeren van de sloot
achter haar huis en parkeren bij de begraafplaats.

Aansluitend ging burgemeester Don Bijl de zaal in met een microfoon om vragen van burgers te registreren. Jaap Beemsterboer (oud fractievoorzitter van het CDA en oud wethouder in 's-Graveland) vroeg waarom op het Noordereinde nog steeds de boren gemeentehuis en P gemeentehuis staan en of die niet snel weggehaald konden worden. Dat werd door het college toegezegd. Dat wist toen nog niet hoe snel dat zou gebeuren.

Ook vroeg Beemsterboer naar de plannen voor het ecoduct in de Loodijk en wees hij op de uiterst gevaarlijke situatie op de kruising Loodijk- Hollands End waar hij een rotonde zou willen hebben. Het college viel hem daarin bij. Wethouder Wim Neef bleek niet blij te zijn met de besluitvorming over de ecoducten in de Loodijk. "Er wordt over ons beslist. Wij zullen daar niet zo maar mee accoord gaan Wij gaan er heel strikt naar kijken en behartigen de belangen van de burgers. Wij staan aan uw kant." : aldus de wethouder.

Er werd zeer lang over het al dan niet maaien van de bermen en de schoonheid van het fluitekruid gesproken. De gemeente heeft als beleid om de bermen twee keer per jaar te maaien.

Ook werd er gesproken over parkeren op tal van plaatsen, waarbij de meningen verdeeld waren. De afsluiting van de markt op vrijdagavond om 19.00 uur riep wat weerstand op, maar de goodwill voor de markt deed deze direct weer wegsmelten.


CDA Raadsleden Herman Veldhuisen en Freek Visser
met het snel gedemonteerde bord.

Tegen tien uur verschenen de CDA raadsleden Herman Veldhuisen en Freek Visser met het omstreden bord P-gemeentehuis in de zaal. Zij hadden het even snel verwijderd, conform het verzoek van Jaap Beemsterboer.

En zo ging de avond snel voorbij met welwillende gesprekken over trottoirs en rolstoelen, drempels voor en tegen en parkeerplaatsen bij de begraafplaats voor en tegen. Rond tien uur sloot burgemeester Bij een geslaagd dorpsbezoek af.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 30º Naar volgende bericht