Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Protocol tegen Geweld

Wijdemeren, 27 mei 2005

Heetgebakerde burgers van Wijdemeren worden in contacten met ambtenaren van de gemeente strenger aangepakt. Schreeuwen en slaan wordt niet getolereerd.

De gemeente heeft regels opgesteld over de omgang met burgers die zich agressief gedragen tegen ambtenaren. Huisbezoeken worden tot een minmum beperkt. De gesprekken worden op het gemeentehuis gevoerd. Om te voorkomen dat een ambtenaar naar zijn huis gevolgd wordt door een agresieveling zijn huisbezoeken op weg naar huis niet langer toegestaan. Als er toch een huisbezoek plaatsvindt, dan moet de betreffende ambtenaar zich binnen bepaalde tijd afmelden bij de receptie van het gemeentehuis. Gebeurt dat niet, dan gaat de politie naar het bezoekadres om poolshoogte te nemen.

Ook op het gemeentehuis wordt agressie niet meer getolereerd. Als dat toch gebeurt, dan krijgt de burger in kwestie per brief een jaar lang een verbod om het pand te betreden zonder politiebegeleiding. Een bezoek aan het gemeentehuis moet in dat geval vooraf bij de politie gemeld worden, die dan voor begeleiding zorgt.

Er hebben zich enkele incidenten voorgedaan die de aanleiding vormden tot de opstelling van het agressieprotocol. Burgemeester Don Bijl ziet het gemeentehuis nog niet, als in de grote steden, veranderen in een fort, maar hij wil zijn medewerkers wel beschermen tegen fysiek of verbaal geweld.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 30º Naar volgende bericht