Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander/Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Malheur met Pontje

's-Graveland, 21 juli 2005

Op 23 mei 2002 werd het voetgangerspontje tegenover Schaep en Burgh, het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, in gebruik genomen. Het kende nogal wat tekortkomingen. Nu is het weer uit de vaart genomen.


Drie dagen na de feestelijke opening op 23 mei 2002.

Naast Hotel De Drie dorpen begint het wandelpad van 's-Graveland naar Ankeveen. Dwars door de weilanden en het natuurgebied. (Een aanrader.) Om het voetgangers gemakkelijk te maken en aansluiting te maken op de parken rond de buitenhuizen werd op 23 mei 2002 feestelijk een voetgangerspontje in gebruik genomen. Niet meer helemaal omlopen over de Klapbrug, maar direct de vaart oversteken naar het wandelpad.


Het begin van het wandelpad naar Ankeveen.

Het pontje is echter een soort Raaisluis gebleken. Een mooi initiatief voor de recreant, maar geteisterd door storingen en problemen. In de Gooi staat vandaag dat het pontje weer uit de vaart is. (In dit geval letterlijk "uit de vaart", want het wordt binnenkort uit de vaart gehaald voor reparaties en inspectie.) Het mechaniek van het pontje blijkt te gevoelig voor de waterplanten en de ondiepte in de vaart.

Eerder gaf het pontje al regelmatig de geest en lag het dan midden in de vaart sneu te dobberen, wachtend op reparatie. In februari 2003 kaapten enkele jongens het pontje en kwamen midden in de vaart in het ijs tot stilstand. Douwe van Essen kon toen per gsm hulptroepen aan laten rukken om ze uit hun benarde positie te bevrijden.


Vast in het februari-ijs van 2003.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Matige wind 16 Naar volgende bericht