Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Co de Kloet: Contract is van B en W

Wijdemeren, 20 juli 2005

In een interview in de WieWatWaar zegt wethouder Wim Neef dat ex-wethouder Co de Kloet de gemeente aan handen en voeten bond met het contract over de Voorstraat. Deze ontkent dat en wil rectificatie


Ex-wethouder Co de Kloet (DBW)

Ex-wethouder Co de Kloet is ontstemd over de uitspraak van wethouder Wim Neef in de WieWatWaar vandaag, waarin deze stelt dat De Kloet het contract heeft opgesteld voor de nieuwbouw aan de Voorstraat. Een contract dat volgens Neef "de gemeente bindt met handen en voeten".

Co de Kloet heeft een brief naar het college van B&W gezonden met het verzoek om de uitspraak van Neef in de WieWatWaar en De Brug te rectificeren. De gang van zaken was volgens hem als volgt.

Het college besloot om projectontwikkelaars uit te nodigen om te bieden op het voormalige gemeentehuis, waarbij de hoogste bieder het project zou krijgen. Dat is gebeurd. Het werd Van Laar en Van Oostrum. Vervolgens heeft de projectontwikkelaar een plan gemaakt en zijn deskundigen, waaronder ambtenaren, juridische medewerkers en makelaars aan de gang gegaan om het contract tussen de gemeente en Van Laar en Van Oostrum op te stellen.

College nam Besluit

Ook dat contract is besproken in het voltallige college van B&W met een positief advies van de welstandscommissie en de stedebouwkundige over de bouwplannen. Het besluit om op basis van de adviezen en het voorliggende contract verder te gaan met de plannen is volgens hem een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het hele toenmalige college van B&W en niet, zoals Neef stelt, die van ex-wethouder Co de Kloet alleen. De Kloet ziet niet in op grond waarvan hij alleen de verantwoordelijkheid zou dragen, omdat hij financiën wel, maar bijv. ruimtelijke ordening niet in zijn portefeuille had.

De Kloet vermoedt een bedoeling achter de uitspraak van Neef over hem in het interview. Die zoekt hij in de komende verkiezingen en de onenigheid die is ontstaan tussen de collegepartijen en DBW.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Harde wind 22º Naar volgende bericht