Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wie Wat Waar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Neef blijft in Lokale Politiek

Wijdemeren, 20 juli 2005

In de WieWatWaar van vandaag staat een uitgebreid interview met wethouder Wim Neef. Deze gaat na de verkiezingen in maart door in het gemeentebestuur.

Herman Stuijver interviewde wethouder en loco-burgemeester Wim Neef voor de WieWat Waar. Neef, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, wil voor zijn vakantie in het interview nog eens "alles op een rijtje zetten" voor hij op vakantie naar Kroatië afreist.


Wethouder Wim Neef (CDA)

Hij zegt in het interview blij te zijn met de "goedkoopste" optie om het Knorr-gebouw te kopen. In de plannen van Nelleke Schenkkan (GL) om van het verzorgingshuis Brugchelen jongerenappartementen te maken ziet hij niet veel, ondanks dat hij de plannen sympathiek vindt.

Voorstraat: Lastig Dossier

De planontwikkeling aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg, op de plek van het voormalige gemeentehuis, houdt hem zeer bezig. Hij voorziet nog een lange juridische weg voor er gebouwd kan worden, gezien het aantal en de vasthoudendheid van de opposanten tegen de bouwplannen. De gezamenlijke fractievoorzitters willen een gesprek met de projectontwikkelaar, Van Laar en Van Oostrum, nadat de VVD een avond organiseerde in Den Berg om uit de impasse te komen.

Neef stelt dat de projectontwikkelaar in een eerder indringend gesprek met hem vasthield aan de randvoorwaarden. Eén van die randvoorwaarden is de hoogste opbrengst (ofwel een maximaal aantal appartementen. red.). Over dat contract zegt Neef in het interview: 'Dat contract "opgesteld door mijn ex-collega Co de Kloet" bindt de gemeente met handen en voeten. Het zou me bijzonder verwonderen als men meer bereikt dan ik heb geprobeerd."

Bouwen kost veel tijd

In het interview gaat Neef verder in op de bouwprojecten op de sportvelden van de FC Nederhorst, Ter Sype (Loosdrecht) en de voormalige Antoniusschool (Kortenhoef). Hij verzucht dat ruimtelijke ontwikkeling veel tijd kost, maar dat er een paar hele mooie plannen aankomen. Ook zal er na jaren een oplossing komen voor de behuizing van de muziekverenigingen BMOL en Amicitia (Kortenhoef). Het geld voor de grond van het Plutoterrein aan het Noordereinde in 's-Graveland is binnen. Daarvan wordt een degelijk gebouw ontworpen en gebouwd dat hopelijk in 2006 betrokken kan worden.

De naderende verkiezingen houden hem al bezig. Hij heeft er zorgen over. Hij signaleert dat steeds meer mensen zich van de politiek afkeren. "Mensen nemen niet de moeite om zich te verdiepen in het algemeen belang en roepen dan maar wat. Je kunt het per definitie haast nooit goed doen."

Weer verkiesbaar en beschikbaar

Zelf wil hij zich ook na 7 maart 2006, de verkiezingsdatum, weer inzetten in het gemeentebestuur en de lokale politiek. Zelf gaat hij vol vertrouwen de verkiezingen in, want hij is open en benaderbaar. Hij weet hoe belangrijk contact met de burger is.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Harde wind 22 Naar volgende bericht