Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Eerste Paal Abrona

Loosdrecht, 20 januari 2005. Op 25 januari wordt de eerste paal geslagen voor Het Abrona-project in Loosdrecht. Op het Robbers eiland komt een voorziening voor verstandelijk gehandicapten.

De eerste berichten over het plan kwamen vorig jaar februari naar buiten. De Rotary Club Wijdemeren haalde in november € 10.000 op als bijdrage aan het Abrona-project.

Persbericht

Eerste paal slaan op Robbers Eiland Abrona

Op dinsdag 25 januari a.s. wordt op Robbers Eiland Abrona, aan de Oud Loosdrechtsedijk 232 te Oud Loosdrecht, de eerste paal geslagen ten behoeve van de bouw van een woonvoorziening en dagbestedingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking.

Tijdens deze feestelijke middag, die om 14.30 uur begint, zullen verschillende belanghebbenden een toespraak houden waaronder ook de heer Schenk, familielid van de vorige bewoners van Robbers Eiland. De heer mr. D. Bijl, burgemeester van de gemeente Wijdemeren, verricht de officiële ceremonie rondom het eerste paal slaan.
Aansluitend, om 16.00 uur, vindt er in het Ontmoetingscentrum van de Nederlands Hervormde Kerk een informatiemiddag plaats voor toekomstige bewoners, hun ouders/verzorgers en overige belangstellenden.

Wonen en werken
Aan de Oud Loosdrechtsedijk worden 22 éénpersoons appartementen gebouwd die uitkijken over de Vuntusplas. De toekomstige bewoners kunnen naar behoefte terugvallen op de 24-uurszorg. Dat wil zeggen dat er 24 uur per dag begeleiding aanwezig is op de locatie.
Op het terrein van de locatie komen verschillende dagbestedingsactiviteiten met een bedrijfsmatig karakter. Het exploiteren van de watersportverhuur, een restaurant met kleine kaart en waarschijnlijk een winkeltje (met kunst uit de ateliers van Abrona). In de onderhoudsloods zal onder deskundige begeleiding onderhoudswerk worden uitgevoerd door de deelnemers van de dagbesteding. Naast de werkzaamheden op het eigen terrein zijn er mogelijkheden tot dagbesteding bij bedrijven en instellingen in Loosdrecht en omgeving. Deze dagbesteding bestaat ondermeer uit: tuinonderhoud, schoonmaakwerkzaamheden, horecawerkzaamheden enz.

Abrona is een innovatieve christelijke organisatie, gespecialiseerd in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Als betrokken zorg-organisatie hanteren wij een geheel eigen werkwijze. Respectvol met elkaar omgaan is daarbij de basis. De ruim 1.600 medewerkers zijn er elke dag opnieuw van doordrongen dat mensen met een verstandelijke beperking, mensen zijn met mogelijkheden. Die bovendien vaak verrassend goed zinvolle functies in de maatschappij kunnen vervullen. Binnen Abrona ligt de nadruk dan ook op het bieden van een passende zorg- en dienstverlening en het, waar mogelijk, ondersteunen van mogelijkheden tot individuele ontplooiing.

Abrona is eveneens actief op het gebied van commerciële projecten waar mensen met een verstandelijke beperking – onder begeleiding – zelfstandig werk verrichten. Tot deze projecten behoren onder andere een hotel, een restaurant, een winkel en een kunstuitleen. Deze projecten hebben tot doel om de ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te bevorderen. Vanwege het succes ervan zal het aantal commerciële projecten de komende tijd worden uitgebreid. Hierbij wordt uiteraard onverminderd gestreefd naar een zorgvuldige balans van ontplooiingsmogelijkheden en commerciële aspecten.

De woonvoorzieningen, dagbestedingscentra en de commerciële projecten van Abrona zijn gevestigd in de hele provincie Utrecht.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktHarde wind Naar volgende bericht