Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Tom Poes dicht

Nederhorst den Berg, 20 januari 2005. Kinderdagverblijf Tom Poes in Nederhorst den Berg heeft de ouders dinsdagavond per brief onverwacht laten weten dat het gesloten wordt per 1 april aanstaande.

In de brief staat dat de overkoepelende organisatie Catalpa geen overeenstemming met de gemeente heeft kunnen bereiken en zich daarom gedwongen ziet om te stoppen met de opvang van kinderen. Het gebouw van Tom Poes verkeert in slechte staat. Bovendien moest het kinderdagverblijf het terrein verlaten. Er is overleg geweest over het plaatsen van verplaatsbare ruimten op de parkeerplaats langs de Blijklaan, maar daarover is geen gezamenlijk besluit tot stand gekomen, met als gevolg dat Catalpa met Tom Poes stopt per 1 april 2005. De ouders werden onaangenaam verrast door deze mededeling en hebben nu onverwacht een groot probleem. Zij zullen snel op zoek moeten naar een alternatief.

Moeizaam dossier

Het dossier kinderopvang en peuterspeelzalen is een moeizaam dossier in Wijdemeren, waarover het afgelopen jaar zeer veel gedebatteerd is en waarover de raad uitgesproken standpunten had die soms niet door het college gedeeld werden.

De gemeenteraad formuleerde eerder inzake kinderopvang (comm. Van den Broeck) dat peuterspeelzalen uitsluitend de eigen verantwoordelijkheid van de ouders zijn. (Zie ook hier.) Ook werd besloten om geld weg te halen bij de peuterspeelzalen om dat te besteden aan ouderenbeleid.

Collegebesluit oktober 2003

Op 14 oktober 2003 werd al in het college van B&W gesproken over Tom Poes, waarbij verantwoordelijk wethouder Bert Nagel (CDA) een minderheidsstandpunt in nam over de verplaatsing naar het parkeerterrein.

Uit de besluitenlijst van 14 oktober 2003:

Principeverzoek kinderdagverblijf Tom Poes te Nederhorst den Berg.

Het college besluit:

  • in principe bereid te zijn om medewerking te verlenen aan het realiseren van een van een kinderdagverblijf op het parkeerterrein langs de Blijklaan;
  • de commissie R&E om advies te vragen;
  • na 2 overleg te starten met Catalpa over de wijze van de realisering van het plan.

Weth. Nagel is tegen omdat met dit plan het gevaar dreigt dat de functie voor sport en recreatie langzamerhand wordt uitgehold.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktHarde wind Naar volgende bericht