Rik Jungmann

Douwe van Essen

WWK/G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Tafeltennistafel komt er

Kortenhoef, 9 februari 2005. Wethouder Yvonne Siemons heeft besloten dat er toch een tafeltennistafel aan de Peppelhof of de Berkenhof komt. Tijdens de informatieavond werd daar hevig over gediscussieerd.


Een tafeltennistafel van het type waar de jeugd om heeft gevraagd.

Op 7 februari sprak het gemeentebestuur met alle belanghebbenden. De jeugd die graag de tafeltennistafel wil en daar 195 handtekeningen voor verzamelde enerzijds en de aanwonenden die beducht zijn dat de tafeltennistafel een hangplek wordt die overlast gaat veroorzaken anderzijds. De emoties liepen hoog op tijdens die avond.


Wethouder Yvonne Siemons (DBL)

Vandaag maakt de G&E bekend dat wethouder Yvonne Siemons, alles afwegende, heeft besloten om toch de tafeltennistafel te laten plaatsen op de Peppelhof of de Berkenhof. Over de precieze plek is nog geen duidelijkheid.

Een besluit om een voorziening voor de jeugd te plaatsen leidt dikwijls tot heftige taferelen, zoals oud-wethouder Co de Kloet van 's-Graveland begin oktober 2000 ondervond. Zonder overleg vooraf met de buurt besloot hij toen om een JOP (Jongeren Opvang Plek) aan de Bernard van Beeklaan in Kortenhoef te plaatsen. Nadat de buurt te hoop was gelopen en de politiek zijn afkeuring had uitgesproken over het eigenmachtige optreden van de wethouder trok deze eind oktober 2000 zijn voorstel weer in.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht