Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Paarden Uitwerpselen

Wijdemeren, 9 februari 2005. Zoals al eerder in de Webkrant, leidt paardenstront tot heftige reacties. Dit is de laatste reactie over dit onderwerp die geplaatst wordt.

Reactie

Paardenstont op straat

Vroeger lag het al op vaste plekken: waar het paard van de groenteman het gewoon was te laten vallen. Ook al die andere venters hadden paarden voor de kar met dezelfde gewoontes. Ook toen waren er al strontzakken bij sommige dieren achter gebonden. Die voermannen stopten regelmatig en hadden ook veel keren een schop bij zich om de zaak in de wegberm te gooien.

Nu rost men door op de openbare weg. Aparte ruiterpaden is hier en daar mogelijk, opscheppen van de mest ook......... Beide oplossingen staan of vallen met de medewerking van de paardenmensen.

Giftig is het alleen als het in een open wond komt. Een zeker risico is er dus wel maar we moeten ook weer niet overdrijven. Paarden op het fietspad is mij ook een doorn in het oog: gewoon tussen de auto's, hoe remmend (goed toch?) dat ook wordt ervaren. Paarden/pony's die daar niet klaar voor zijn horen helemaal niet op de openbare weg!

Belasting? Laat ze het bij de gemeente niet horen: die gaan direct geld graaien.... Maar wat (op voorhand gesteld) geeft de gemeente er dan mogelijk voor terug? Een speciaal daaraan werkende "poepelateur"? Gek? Nee, dan merken we een nuttige ambtenaar waar iedereen resultaat van het poepscheppen kan zien! Hoelang zullen de gemeentelijke molens moeten malen om dit probleem tot acceptabele proporties terug te brengen???

Cor Lam
Loosdrecht


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht