Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Eerste Gebruiksvergunning

Wijdemeren, 8 februari 2005. Vanmiddag kreeg Stefan van Houten, de exploitant van het Wapen van Ankeveen, met enige feestelijkheid de eerste gebruiksvergunning van de Gemeente Wijdemeren uitgereikt.


Het Wapen van Ankeveen, op een stralende, zonovergoten, wintermiddag.

Gebruiksvergunning

Een gebruiksvergunning wordt uitgereikt aan eigenaren of beheerders van gebouwen die voldoen aan eisen van brandveiligheid. Daarbij gaat het dan zowel over de inrichting, als over de aanwezigheid van voldoende vluchtwegen, scheidingen en blusmiddelen. Na de rampen in Volendam en Enschede is het besef bij de overheid doorgedrongen dat op dit gebied strengere eisen gesteld moesten worden. Met name gebouwen als horeca, scholen, ziekenhuizen en zorgcentra zijn de eerste die aan deze verplichtingen moeten voldoen. Dat heeft geleid tot de procedure waarbij brandweer en gemeente na een onderzoek ter plaatse aanwijzingen geeft over de aan te brengen aanpassingen en voorzieningen. Als dat gebeurd is, dan ontvangt de beheerder de gebruiksvergunning. Deze wordt om de paar jaar vernieuwd, afhankelijk van het type gebouw. Intussen is het zaak voor de beheerder om aan de eisen te blijven voldoen.


Stefan van Houten (midden) ontvangt de vergunning van burgemeester Don Bijl (rechts) en de taart van brandweercommandant Pieter Benschop
(links).

De taart.

De eerste in Wijdemeren

Vanmiddag ontving Stefan van Houten, eigenaar van het Wapen van Ankeveen, als eerste in Wijdemeren de gebruiksvergunning uit handen van burgemeester Don Bijl. Deze gaf in zijn toespraakje het belang van de gebruiksvergunning aan. "Als je oog in oog hebt gestaan met slachtoffers, zoals ik in mijn vorige werk bij de provincie, dan weet je hoe belangrijk brandveiligheid is." Hij beklemtoonde de goede samenwerking tussen brandweer, gemeente en beheerder/eigenaar van het gebouw om te komen tot een gebruiksvergunning.


Het Wapen van Ankeveen, de ooievaar

Stefan van Houten snijdt de taart aan voor alle aanwezigen.

Centrale Rol

"Ik vind het leuk dat deze eerste vergunning juist wordt uitgereikt aan het Wapen van Ankeveen. U speelt een centrale rol in het dorp, zoals de afgelopen dagen met carnaval." Hij feliciteerde Stefan van Houten hartelijk met de gebruiksvergunning, overhandigde hem de vergunning en een bijbehorende taart met opschrift.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht