Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

I en A verloot de Kas

Wijdemeren, 28 december 2005

De Industrie en Ambachtskring 's-Graveland gaat per 1 januari helemaal op in het Ondernemers Collectief Wijdemeren. De kas wordt verloot onder verenigingen.

Het OCW bestaat al vanaf 2001. Voorafgaand aan de herindeling werd het OCW opgericht als Loosdrechts initiatief van Dick Stobbe. De bedoeling was dat alle ondernemersverenigingen van de voormalige kernen in het OCW op zouden gaan. Voor Loosdrecht was dat de OKL, de Ondernemers Kring Loosdrecht. Uit 's-Graveland kwam de Industrie en Ambachtskring. In november 2003 stapte de OKL weer uit het OCW, omdat men het niet eens was met de koers. Dat is ook vandaag nog zo. Uit de ondernemerswereld praten zowel het OCW als de OKL met de politiek om de belangen van de lokale ondernemers onder de aandacht te brengen.

OCW wordt vereniging, I&A stopt.

Tot nu toe was het OCW een federatie van de verschillende ondernemersverenigingen. OP 21 november besloot de ledenvergadering om de federatie om te zetten in een vereniging en de voormalige afzonderlijke verenigingen op te heffen.

Het gevolg is dat de I en A 's-Graveland ophoudt te bestaan. Het bestuur besloot om de kas, 6000 euro groot, in twaalf delen te verloten onder 's-Gravelandse verenigingen. 22 verenigingen hebben zich aangemeld om mee te dingen in de verloting. De loting gebeurt aanstaande vrijdagmiddag in Het Wapen van Amsterdam in 's-Graveland.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind -1 Naar volgende bericht