Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Spieghelhuys weer Open!

Nederhorst den Berg, 15 december 2005

Het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg heeft een nieuwe eigenaar en een nieuwe pachter. Na verbouwing gaat het eind januari weer open.


Het Spieghelhuys

In september was er nog sprake van de Het Spieghelhuys gesloopt zou worden. Dat gebeurt echter niet. Het pand is verkocht. Ook zijn er twee nieuwe pachters gevonden. Eelco de Jong en Perry Blom gaan het etablissement heropen. De Jong en Blom zijn echte Bergers.

De Jong kent de zaak al goed. Hij werkte er als bedrijfsleider tot de zaak in augustus dicht ging en hij op straat stond. Blom is traiteur en slager. Hij neemt het bereiden van de maaltijden op zich. En zo keren café, restaurant en catering functie weer terug op die plek in hartje Nederhorst den Berg. De zaak wordt verbouwd en aangepast aan de veiligheidseisen.

Op oud en nieuwe wordt er een feest geven om een voorproefje te geven van het nieuwe Spieghelhuys. Eind januari moeten de werkzaamheden klaar zijn en gaan de deuren weer open, tot vreugde van veel Bergers (maar ook Ankeveners en Kortenhoevers).

Wat er met het afgekeurde hotelgedeelte gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Misschien komen daar appartementen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht