Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hotel Spieghelhuys Dicht

Nederhorst den Berg, 15 juni 2005

Het hotelgedeelte van het Spieghelhuys is op last van de gemeente gesloten wegens onveiligheid. Voor de zalen en het café is tijd gegeven voor de benodigde aanpassingen.

Persbericht

Na inspectie op brandveiligheid
Sluiting hotel in Nederhorst den Berg

Het Spieghelhuys aan de Dammerweg in Nederhorst den Berg zal vanaf vrijdag 17 juni a.s. de hoteldeuren gesloten moeten houden. De brandonveilige situatie in het hotelgedeelte noopt het college van B & W tot dit besluit. Het hotel heeft geen goede vluchtwegen en geen brandmeldinstallatie. De inrichting is bovendien zodanig dat brand zich snel kan uitbreiden. Voor gasten een levensbedreigende situatie die volgens het college niet langer kan voortduren.

De onveiligheid van het hotelgedeelte van deze horecagelegenheid kwam aan het licht tijdens een inspectie waarvan op 4 oktober 2004 rapport is gemaakt. De horecaondernemer is geruime tijd in de gelegenheid gesteld het pand aan te passen aan de brandveiligheidseisen. Hier ging hij niet op in.

Gebruiksvergunningen

De inspectie in 2004 vond plaats in een reeks van tientallen inspecties die de gemeente heeft laten uitvoeren om de gebruiksvergunningen op orde te brengen. Als gevolg van deze inhaalactie heeft de gemeente inmiddels 35 nieuwe gebruiksvergunningen kunnen afgeven. Deze gebouwen voldoen allen aan hedendaagse brandveiligheidseisen. Enkele gebouwen worden momenteel aangepast door de gebruikers om op korte termijn vergunning te kunnen krijgen. De horecaondernemer van het Spieghelhuys ondernam geen stappen tot verbetering van de brandveiligheid. Reden voor het college de veiligheid van de gasten voorop te stellen, zeker nu het zomerseizoen aanbreekt en vele recreanten Nederhorst den Berg zullen aandoen. Toch betreurt het college het feit dat het zover heeft moeten komen.

Het café, restaurant en de zalen van Het Spieghelhuys worden niet gesloten. Hoewel de brandveiligheid ook hier niet optimaal is bestaat er voor de gasten geen levensbedreigende situatie. De horecaondernemer krijgt een redelijke termijn om de benodigde aanpassingen te realiseren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 23º Naar volgende bericht