Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Projectgroep Presenteert Plan

Loosdrecht, 14 december 2005

In een afgeladen vol Ottenhome werd vanavond het nieuwe Situs plan gepresenteerd en besproken. Hoewel er veel vragen waren, werd het plan wewillend ontvangen.


Zitten en staan. Loosdrecht liep uit voor het plan.

Een projectgroep van de meest betrokkenen heeft het nieuwe plan samengesteld met hulp van twee architecten en projectbegeleider Ad de Regt. Twee dagen werden in een hotel in Volendam doorgebracht. Daar werd de groep gesplitst. Iedere deelgroep maakte een eerste schets. Die twee schetsen bleken zeer goed overeen te komen, waardoor het verdere proces soepel verliep.

In het vanavond gepresenteerde plan is zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen, bezwaren en wensen van alle betrokkenen. De kenmerken van het plan zijn een flink plein aan de Dijk met ter weerszijden gebouwen die een zekere hoogte hebben om de intimiteit van het plein te vergroten. In de gebouwen appartementen en winkels op de begane grond. Direct aan het plein een flinke passantenhaven met vrij uitzicht op de Plas. De bebouwing loopt in hoogte af naar de Plas. In de plas steekt een wandelpier. Aan het begin van de pier staat een horecagelegenheid. Er is voldoende parkeergelegenheid, zowel op de grond als onder de grond. En er is een Tweede Heul, de verbinding tussen de Vuntusplas en de Loosdrechtse Plassen.


Ad de Regt noteert iedere vraag.

Het plan werd uitvoerig gepresenteerd, waarna Ad de Regt alle vragen uit de zaal opnam voor latere beantwoording.

Kostenneutraal voor Wijdemeren

De kosten van de appartementen worden nu geschat op 350.000 tot 375.000 euro. Voor de gemeente moet de hele operatie kostenneutraal zijn. Dat betekent dat de kosten die de gemeente al gemaakt heeft, 3 miljoen, in dit project goedgemaakt moeten worden. De volgende stap zal in de gemeenteraad van 2 februari, de laatste van de oude raad, gezet worden. Daar wordt de goedkeuring van de raad gevraagd.

Onzeker is nog hoe projectontwikkelaar Situs zal reageren op het plan, omdat Situs niet mee wenste te werken aan de projectgroep. Contractueel is Wijdemeren echter (tijdens de laatste raad van Loosdrecht (!)) gebonden aan Situs. Wat minder onzeker is de medewerking van de provincie. Ook voor dit plan moet de rode contour verlegd worden en moet er afgeweken worden van het bestemmingsplan. Voor beide zaken is medewerking van de provincie nodig.

Meer over het plan kunt u lezen in een pdf document dat te vinden is op de gemeentelijke website.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht