Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Zomerwoning nu toch Gesloopt

Kortenhoef, 24 augustus 2005

Vanochtend is de gemeente begonnen met de sloop van de illegale zomerwoning aan de Kromme Rade. Aan de sloop ging een jarenlange juridische strijd vooraf.

De woning zou al eerder, eind mei, begin juni, gesloopt worden, maar er werd op dat moment een nestje jonge zwaluwen bij de woning aangetroffen, waardoor de sloop werd uitgesteld. De kwestie is een erfenis uit de boedel van de voormalige gemeente 's-Graveland, die ook al enige jaren over de woning prcedeerde.

Zie voor de historie:

Raad 1 juli 2004 2-7-2004
Juni 2000
Sloop Krouwel weer bij RvS 27-4-2004
Agenda Raad
Krouwel: Draaikonterij Wijdemeren 9-11-2003
Varia 12-6-2004
Gemeente vs. Krouwel

Persbericht

Gemeente verwijdert illegale zomerwoning Kromme Rade

Op woensdagochtend 24 augustus 2005 is de gemeente Wijdemeren – op kosten van de eigenaar – gestart met het verwijderen van de zomerwoning aan de Kromme Rade in Kortenhoef. De verwijdering werd eind mei op de valreep uitgesteld vanwege een zwaluwnestje dat onder het dak zat. Half augustus liep het broedseizoen af en kan de gemeente alsnog een einde maken aan de illegaal gebouwde zomerwoning.

De gemeente Wijdemeren heeft de eigenaar van de zomerwoning aan de Kromme Rade in Kortenhoef tot 1 mei 2005 in de gelegenheid gesteld de zomerwoning zelf te verwijderen. De eigenaar is hier niet toe overgegaan.

Na jarenlang procederen is er nu een einde gekomen aan de strijdige situatie met het bestemmingsplan. Volgens het bestemmingsplan heeft de locatie waarop de zomerwoning is gebouwd de bestemming “gebied van landschappelijke en natuurwetenschappelijke waarde met agrarisch gebruik”. Bouwen is er niet toegestaan en vrijstelling verlenen voor dit kwetsbare gebied vindt het college niet wenselijk. De gemeente 's-Graveland heeft de eigenaar daarom in 1999 aangeschreven de zomerwoning te verwijderen.

Handhaving

Het optreden van de gemeente Wijdemeren is een direct gevolg van het aangescherpte handhavingsbeleid van de gemeente Wijdemeren. In de toekomst zal daardoor vaker en strenger worden opgetreden tegen bijvoorbeeld bouwwerken die gebouwd zijn zonder bouwvergunning en situaties die in strijd zijn met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 21º Naar volgende bericht