Rik Jungmann

Rik Jungmann

Persbericht Gemeente
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Fietspad verder van Woningen

's-Graveland, 27 april 2005. Het fietspad Zuidereind wordt wat verder van de woningen gelegd dan eerst het plan was.

De gemeente hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen met de verlenging van het fietspad Zuidereind naar de Vreelandseweg. Dat deel loopt achter de bebouwing. De bewoners wilden meer afstand tussen het fietspad en hun huizen.


De rode lijn is ruwweg het tracé van het nieuwe fietspad.

Persbericht

Naar aanleiding van zienswijze van omwonende
Gemeente past plannen fietspad Zuidereinde in ’s-Graveland aan

Het college van B en W heeft naar aanleiding van een ingediende zienswijze besloten het geplande fietspad aan het Zuidereinde achter woningen nummer 149 t/m 199 op één punt aan te passen. Halverwege het fietspad komt er een flauwe bocht waardoor de afstand tot een aangrenzende woning vergroot wordt. Al eerder waren delen van het plan aangepast.

Als gevolg van de opmerkingen van omwonenden tijdens twee informatieavonden in 2004 was de afstand tussen het fietspad en de woningen op twee plaatsen al flink vergroot: in het noordelijke gedeelte en nabij de Zuidersluisbrug. Langs het overige deel van het fietspad was dit niet mogelijk vanwege onvoldoende ruimte. Naar aanleiding van een zienswijze van een omwonende past de gemeente het plan nabij zijn woning nu ook aan. Na het kappen van enige bomen die geen bijzondere waarde hebben voor het bomenbestand, kan de afstand van het fietspad tot de woning worden vergroot. Dit is gewenst omdat de woning veel dichter bij het fietspad ligt dan de andere woningen langs het Zuidereinde. De aanpassing van het plan heeft geen gevolgen voor de verkeers- en sociale veiligheid van het fietspad. De gemeente hoopt nog dit jaar met de aanleg van het fietspad te beginnen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind16º Naar volgende bericht