Rik Jungmann

Persbericht Gemeente
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Scholen Naar Anne Frankhuis

Wijdemeren, 27 april 2005. De gemeente biedt alle basisscholen in Wijdemeren aan om volgend jaar met groep acht het Anne Frankhuis in Amsterdam te bezoeken.

Persbericht

Ter gelegenheid van 60-jarige bevrijding
Basisscholen naar Anne Frankhuis op kosten gemeente

In 2005 is het zestig jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetter. Ter gelegenheid hiervan biedt het college van B en W de Wijdemeerse basisscholen aan om volgend schooljaar met groep acht een bezoek aan het Anne Frankhuis op kosten van de gemeente te brengen. Daarnaast zal wethouder Nagel op drie scholen in Wijdemeren met de hoogste groepen spreken over de 60-jarige bevrijding en de Tweede Wereldoorlog.

De bekendheid van jongeren met de feiten van Tweede Wereldoorlog neemt landelijk af. Gezien de grote impact die de oorlog heeft gehad, vinden burgemeester en wethouders van Wijdemeren het belangrijk dat de Wijdemeerse jeugd leert over de gebeurtenissen tijdens de oorlog. Anne Frank was een leeftijdgenoot van de kinderen van groep acht. Door haar geschiedenis, dagboek en foto’s is het voor hen eenvoudig om zich met haar te identificeren. De geschiedenis van oorlog, jodenvervolging, verzet en holocaust is daardoor beter te begrijpen.

Volgend schooljaar

Het aanbod van de gemeente is inclusief vervoer met bussen van Bergtours naar Amsterdam en geldt voor volgend schooljaar, dus voor kinderen die nu in groep 7 zitten. De scholen kunnen zelf de excursie plannen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind16º Naar volgende bericht