Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Nieuwsbrief en Technisch probleem

Wijdemeren, 26 september 2004. Dit is een huishoudelijk technische mededeling voor de abonnees op de wekelijkse Nieuwsbrief en alle andere lezers.

Nieuwsbrief probleem

De afgelopen drie tot vier weken werd de Nieuwsbrief niet geaccepteerd door de mailservers van Tiscali, 12Move en World Online (=Tiscali). De oorzaak van het probleem kennen wij niet. Er komt een foutmelding terug dat de email een fout in de header zou bevatten. Dat is vreemd, want alle andere providers verwerken de Nieuwsbrief normaal. Het zou kunnen zijn dat er bij die providers een spamfilter aan staat dat een email naar een aantal adressen in het domein bestempelt als spam en daarom de email niet accepteert.

Onze vraag aan de lezers van de Wijdemeerse Webkrant met een emailadres bij de genoemde providers is dan ook of zij de Nieuwsbrief van 26 september wel of niet hebben ontvangen. (Waarschijnlijk niet.) Een tweede vraag is of die lezers iets bekend is van maatregelen van de genoemde providers om spam te weren, waardoor dit probleem zou kunnen ontstaand.

Technisch Probleem

Vanavond trad er nog een ander probleem op. De IP adressen van de server zijn dit weekend aangepast. Die aanpassingen moeten ook in de DNS servers van de providers worden aangebracht. Sommige zijn daar snel mee, zoals XS4ALL, andere zijn daar trager mee (zoals Planet). Zo kon het gebeuren dat de lezers met een aansluiting bij XS4ALL niets merkten, terwijl andere lezers een scherm voor hun neus kregen waarui het leek dat wijdemeren.com van de aardbodem was verdwenen, omdat het IP adres in hun DNS nog niet was ververst. Vervelend allemaal die techniek, maar...., morgen zal het beter zijn :-)

Wij bieden die lezers onze excuses aan voor het ongemak, al ligt de oorzaak buiten onze competentie.

U kunt voor uw reactie gebruik maken van het reactieformulier.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Wijdemeerse Webkrant


. ZonnigWindstil19º Naar volgende bericht