Rik Jungmann

Gemeente/Auxilium
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Oudergaard geen Woontoren

Kortenhoef, 28 september 2004. In een gezamenlijk persbericht melden de gemeente en Auxilium (v/h Oudergaard) dat afgezien wordt van de bouw van een woontoren bij Oudergaard.

Het was met name de hoogte van de woontoren die zeer veel verzet opriep bij de omwonenden. Die zullen waarschijnlijk verheugd reageren op het feit dat de woontoren economisch onhaalbaar blijkt te zijn.

Gezamenlijk Persbericht

Resultaat bespreking gemeente met Auxilium Zorg & Welzijn Kortenhoef
Bouw woonzorgcentrum Oudergaard, zónder woontoren

Het nieuwe woonzorgcentrum Oudergaard in Kortenhoef wordt gebouwd zónder woontoren. Dat is het resultaat van een bespreking tussen de gemeente en Auxilium Zorg en Welzijn, voorheen Stichting Ouderenvoorzieningen ’s-Graveland. Auxilium gaat het aangepaste bouwplan snel indienen. De gemeente zal daarna de vrijstellingsprocedure zo spoedig mogelijk starten zodat de bouw van het centrum kan beginnen.

De gemeente Wijdemeren had eerder aangegeven dat een woonzorgcomplex mét een woontoren van 6 woonlagen niet is te realiseren binnen het huidige bestemmingsplan. Auxilium en gemeente hebben de plannen opnieuw bestudeerd. Daaruit is gebleken dat de woontoren economisch niet haalbaar is. De partijen hebben afgesproken dat Auxilium het gewijzigde bouwplan, waarin alleen de woontoren wordt geschrapt, zo spoedig mogelijk indient bij de gemeente. De gemeente start daarna de vrijstellingsprocedure. Een gezamenlijke informatieavond voor omwonenden gaan beide partijen binnenkort plannen. Voor belangstellenden komt het bouwplan vier weken ter inzage te liggen.

Zorgketen
Het nieuwe woonzorgcomplex biedt woonruimte voor circa 100 mensen waarvan circa 24 plaatsen voor cliënten met een psychogeriatrische aandoening. In totaal zijn 40 plaatsen voor de huidige bewoners van het verzorgingshuis Brugchelen in ’s-Graveland en 60 voor de bewoners van Oudergaard in Kortenhoef. Daarnaast komen er 38 inleunwoningen. Een nieuw multifunctioneel dienstencentrum zal het complex compleet maken. Het nieuwe woonzorgcentrum moet een zorgketen bieden waarin de schakels wonen, ondersteunen, welzijn, verzorging, verpleging en behandeling naadloos op elkaar aansluiten. De bedoeling is dat dit samenhangende pakket voorziet in de behoeftes van alle individuele ouderen. Auxilium is van mening dat het centrum de cliënten privacy zal bieden en ruimte voor een persoonlijk sociaal leven. Dit past in het hedendaagse uitgangspunt dat ouderen mondige consumenten zijn die zo lang mogelijk de regie moeten houden over hun eigen leven. De gemeente Wijdemeren en Auxilium zijn verheugd dat er een belangrijke nieuwe stap is gezet naar de realisatie van zo’n moderne voorziening voor ouderen.


. BewolktMatige wind16º Naar volgende bericht