Rik Jungmann

SV 's-Graveland
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

's-Graveland - Sp. Maroc 4 - 1

's-Graveland, 26 september 2004. 's-Graveland versloeg met flinke cijfers Sporting Maroc. Het werd 4 - 1.

Ingezonden Bericht

's-Graveland - Sporting Maroc 4-1 (2-0)

15.1-0 Nunu Alexandre, 38. 2-0 Mark Schouten, 50. 2-1 Lasberry Okwara, 79. 3-1 Marco Nieuwenhuis, 88. 4-1 Mark Schouten. Scheidsrechter Phielix . Toeschouwers 200.

's-Graveland boekte de derde zege op rij. Tegen Sporting Maroc viel de overwinning zelfs ruim uit. Het technische team van de bezoekers heeft het moeten afleggen tegen de effectiviteit van de thuisclub. Direct vanaf het beginsignaal ontsnapten de Amsterdammers al twee keer aan een achterstand. Dit offensief bleef voortduren en resulteerde na een kwartier in een verdiende voorsprong. Marco Nieuwenhuis ontdeed zich op de zijlijn op zeer handige wijze van twee tegenstanders en speelde vervolgens bij de doellijn de bal terug op spits Nunu Alexandre, die weinig moeite had het perfect voorbereidende werk te verzilveren:1-0. In de fase hierna werd de basis gelegd voor de uiteindelijke winst. Maroc nam duidelijk het initiatief over maar het was vooral aan
laatste man Michel Schouten en keeper Erwin van Weeghel te danken dat er niet tegen werd gescoord. De gastheren daarentegen verruimden de voorsprong wel. Nog voor de pauze werd uit een bekeken dieptepass Alexandre bereikt, die de mee opgekomen middenvelder Mark Schouten de mogelijkheid gaf voor de 2-0.

Tweede Helft

In de eerste speelminuut na rust had 's-Graveland geluk toen de bal op de paal van hun doel belandde, maar even later werd het toch 2-1 na een snelle en goed uitgevoerde counter. Zoals de laatste weken al meer het geval was kreeg blauw-wit ook nu weer verdedigend handen vol werk. Maar ook dit technische Maroc wist haar overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Toen 's-Graveland na een half uur ook nog een terechte strafschop kreeg (de handige Alexandre werd onder uit gehaald) leek het duel beslist. Doordat de inzet van Pascal Jongsma werd gestopt was dat niet het geval, echter twee minuten later wel. De fysiek sterke Nieuwenhuis maakte 3-1 na goed doorzetten in het doelgebied. In het resterende kwartier bleek duidelijk dat dit te veel was voor de bezoekers en dat het tenslotte ook nog 4-1 werd was niet zo verwonderlijk. De net in het veld gekomen Vincent Blokker passte het verkregen balbezit op het juiste moment breed op Mark Schouten die hierdoor zijn tweede goal kon maken.


. ZonnigWindstil19 Naar volgende bericht