Rik Jungmann

Ver. Curtevenne

Ver. Curtevenne
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Curtevenneprijs 2004 uitgereikt

Kortenhoef, 28 oktober 2004. Lia Dudok-van Heel ontving de Curtevenneprijs 2004 voor haar betrokkenheid bij de totstandkoming van het "'s-Gravelandse" ganzenbord.

Reactie

Curtevenneprijs 2004 voor Lia Dudok van Heel

Woensdag 27 oktober 2004 is de jaarlijkse Curtevenneprijs door Menno van den Brand, voorzitter van de Vereniging Curtevenne, uitgereikt aan Lia Dudok van Heel.


Lia Dudok-van Heel ontvangt de prijs uit handen van Menno
van den Brand, de voorzitter van de Vereniging Curtevenne.

De directe aanleiding voor de prijs was het Curtevenne Driedorpenspel dat in december 2003 aan alle –ongeveer 800- basisschoolkinderen uit de dorpen Kortenhoef, ‘s-Graveland en Ankeveen is uitgereikt. Een spel -zoals ganzenbord- waardoor kinderen meer gevoel en waardering krijgen voor al het moois en waardevols dat de omgeving van de drie dorpen te bieden heeft. Een spel, dat voor ouderen een feest der herkenning is. Een spel, dat prachtig is ontworpen, vormgegeven en uitgevoerd door Wietse Bakker.

Het idee om het spel te vervaardigen leefde al jaren bij Lia Dudok van Heel. Zij vindt het erg belangrijk dat de jeugd betrokken wordt bij en gewezen wordt op hetgeen ons omringt. Toen zij teruggetreden was uit het bestuur van de vereniging Curtevenne heeft zij zich als een ware projectmanager ertoe gezet om het idee in een resultaat om te zetten. Met de professionele en financiële hulp van verschillende personen en instanties heeft zij op niet aflatende wijze ervoor gezorgd dat er voor Sinterklaas en Kerst 2003 een prachtig cadeau in menig huiskamer terecht kwam.
De echte reden voor de prijs –een ingelijste reproductie van Mijn Dorp van Flip Hamers- is het feit dat Lia al decennia lang haar betrokkenheid bij de omgeving van de drie dorpen omzet in ideeën die ertoe doen en in daadwerkelijke acties.

( www.curtevenne.nl )


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind15º Naar volgende bericht