Rik Jungmann

Niesje Wolters

Niesje Wolters
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Poppenbeurs in De Dobber

Kortenhoef, 28 oktober 2004. Op 13 november kunnen liefhebbers van poppen en beren hun hart ophalen in De Dobber in Kortenhoef.

Persbericht

Poppen- en berenbeurs in Kortenhoef
Zaterdag 13 november 2004
DE DOBBER
Meenthof 46

Op zaterdag 13 november wordt er in de “Dobber” een mooie beurs gehouden voor iedereen die van poppen en beren houdt. Te kijk en te koop staan, meisjespoppen, “babypoppen” o.a. van Wil Drost die al jarenlang les geeft in het maken van levensechte babypoppen.

Een prachtige hobby voor de komende winteravonden. Anje de Graaf uit Hilversum heeft een prachtige collectie antieke kleding en doopjurken voor de babypoppen. Beppie Verhaar uit Hilversum heeft zich gespecialiseerd in het maken van meisjespoppen in was, een oud procedé. Voor verzamelaars van teddyberen staat er een mooie stand met beren van het beroemde merk Steiff. Voor de zelfdoeners staat er een grote stand met berenmaterialen. Niets is mooier dan je zelf gemaakte beer. Materiaalstands o.a. met berenstoffen, pruikjes, jurkjes, kleisooorten etc. uit binnen- en buitenland zijn aanwezig, evenals patronen, boeken, magazines over deze hobby’s. Voor de verzamelaars van antieke poppen staat er een mooie stand met goedkope tot zeer kostbare exemplaren, met daarbij horende accessoires. De beginnende verzamelaar kan terecht bij de stand van Ria Vernes die een grote collectie poppen en beren vanaf 1950 exposeert. Een zeer kundige poppen- en berendokter, Petra Bochove, behandelt de gehele dag, oude poppen vanaf 1880 tot hedendaagse plastic poppen voor kinderen. En uiteraard teddyberen, die mankementen hebben opgelopen in hun bestaan.

Taxaties

Heeft u nog een oude beer of pop, neem hem mee en laat hem op z’n waarde schatten bij de taxateur.

Ook al heeft u zelf geen oude pop of beer bij u, het is altijd interessant om het verhaal te horen over hoe oud de pop of beer is, uit welk land het vandaan komt, over de fabriek waar het gemaakt is en hoe de huidige eigenares in het bezit ervan gekomen is. U krijgt een schriftelijk taxatierapport erbij. De taxatie en het taxatierapport zijn overigens geheel gratis voor de bezoekers van de beurs.

Deze poppen- en berenbeurs wordt georganiseerd door, Niesje Wolters van Bemmel.
Geopend vanaf 10.30-16.30 uur. Entree volwassenen: € 3,- / 65+ € 2,50 / kinderen tot 12 jaar gratis. Website www.niesjewolters.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind15º Naar volgende bericht