Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Curtevenne: Drie Dorpen Spel

's-Graveland, 16 december 2003. De Vereniging Curtevenne  heeft een spel gemaakt voor alle kinderen van de basisscholen in de voormalige gemeente 's-Graveland. Vanmiddag werd het eerste spel uitgereikt aan burgemeester Don Bijl van Wijdemeren.


Het Driedorpen Spel.

In 's-Graveland zijn de Vereniging Curtevenne en de Curtevenne Stichting (de Curtevennes) al vele jaren actief om te ijveren voor het behoud van mooie plekken en monumenten. Binnen de Verenging Curtevenne kreeg bestuurslid Lia Dudok van Heel enkele jaren geleden het idee om een spel voor de jeugd te maken, gebaseerd op ganzenbord, om zo liefde voor de omgeving bij te brengen.

Het duurde lang tot haar initiatief gerealiseerd kon worden, maar vanmiddag om 14.00 uur was het zover.


Burgemeester Don Bijl ontvangt het eerste
spel uit handen van Menno van den Brand.

Het eerste exemplaar van het spel werd door voorzitter Menno van den Brand van de Vereniging Curtevenne, samen met voorzitter Cees Degenkamp van de Curtevenne Stichting, uitgereikt aan burgemeester Don Bijl.

De uitreiking vond toepasselijk plaats in de Curtevenneschool. De directeuren van de Regenboogschool, Pim Ruig, en de Antoniusschool, Anneke Dorland, woonden de gebeurtenis ook bij, evenals uiteraard directeur Hans Broekhof van de Curtevenneschool. De directeur van de Ankeveense Lokinschool moest helaas verstek laten gaan, omdat hij op zijn school moest invallen.


V.l.n.r. de directeuren van de Antoniusschool (Anneke Dorland),
de Regenboogschool (Pim Ruig) en de Curtevenneschool (Hans Broekhof).

In zijn dankwoord zei burgemeester Don Bijl dat hij buitengewoon veel waardering heeft voor verenigingen en stichtingen als Curtevenne, die draaien op vrijwilliggers. Het idee van het spel sprak hem zeer aan. "Het is weer eens iets anders dan een boekje. Een leuk idee." Hij was zelfs zo enthousiast dat hij de Curtevennes uitnodigde om eens na te denken om te komen tot een leuk relatiegeschenk voor de gemeente Wijdemeren met als basis dit spel, maar dan uiteraard voor heel Wijdemeren.


Lia Dudok van Heel wordt gefeliciteerd door
voorzitter Menno van den Brand van de
Vereniging Curtevenne. "De aanhouder wint..."

Speciaal in het zonnetje gezet werden Lia Dudok van Heel, de bedenker van het spel en Wietse Bakker die het spel belangeloos ontwierp.

De spellen worden uitgereikt aan alle schoolkinderen van de basisscholen in Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland.

Noot: Curtevenne is de oude naam voor Kortenhoef. In Curtevenne is Korte Venen of Korteveen te herkennen. Er werden ook motorkruisers in Kortenhoef gebouwd onder de merknaam Curtevenne.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Grijs, droog, 8 graden

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...