Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Informatie Plannen Oudergaard

Kortenhoef, 1 november 2004. Het gemeentebestuur en Auxilium (voorheen Oudergaard) gaan op herhaling. De plannen voor het woonzorgcomplex Oudergaard zijn aangepast en worden op 8 november gepresenteerd.

Er ging nogal wat vooraf an deze informatieavond. Op 4 februari vorig jaar kwam Oudergaard voor het eerst naar buiten met ambitieuze plannen. Het bestaande gebouw zou plat gaan en er zou een torenflat van vijf verdiepingen met koopappartementen verrijzen langs De Kwakel, aan de rand van het open groene gebied. De actiegroep Houdt Kortenhoef Landelijk (HKL) kwam direct in het geweer. Langs De Kwakel verrees een groot bord om te protesteren tegen de nieuwbouw. Op 15 februari 2003 werd door HKL een bus aangehouden waarin zich de campagnevoerende gedeputeerde Henri Meijdam bevond.


Oudergaard gezien vanaf de Parklaan.

Op 14 juli van dit jaar tekende de actiegroep bezwaar aan tegen de plannen, nadat wethouder Wim Neef verklaard had dat het hier om een z.g. art 19 lid 2 procedure gaat. Dat is een procedure waarbij het college, zonder raadsbesluit, kan besluiten om een bouwvergunning af te geven.

Op 28 september van dit jaar maakten de gemeente en Auxilium samen in een persbericht bekend dat de woontoren van de baan is. In het persbericht wordt aangekondigd dat er zo snel mogelijk een nieuw plan gemaakt zal worden dat vervolgens door de gemeente ook snel door de (artikel 19 lid 2) vrijstellingsprocedure geloodst zal worden. Op de informatieavond van 8 november zullen de nieuwe plannen aan bewoners, omwonenden en andere belangstellenden gepresenteerd worden.

Persbericht

Informatieavond over bouwplannen Oudergaard op 8 november

Auxilium Zorg & Welzijn en de gemeente Wijdemeren organiseren op maandag 8 november a.s. een informatieavond voor de bewoners, omwonenden en belangstellenden van het woonzorgcentrum Oudergaard. De informatieavond begint om 19.30 uur in Oudergaard, Oudergaarde 1 in Kortenhoef.

Voorzitter van de avond is wethouder Wim Neef van ruimtelijke ordening. Een presentatie van de nieuwbouwplannen wordt verzorgd door Auxilium. Aanwezig zijn ook de architect Aart van der Vlist van vdvz-architecten BV en wethouder Ties Hagen van volkshuisvesting. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Aan het eind van de avond is er ook gelegenheid om vragen te stellen.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil10º Naar volgende bericht