... ...

Rik Jungmann

WWK/G&E

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Wapenwedstrijd G&E

Wijdemeren, 15 mei 2004. Vandaag maakte de Gooi- en Eemlander de uitslag bekend van de wedstrijd die de krant uitschreef voor het ontwerpen van een gemeentewapen voor Wijdemeren. De € 100 werden gewonnen door J. Vos uit Nederhorst den Berg.


Het winnende ontwerp.

Veel aandacht voor de uitkomst van de wedstrijd. Op de voorpagina van de krant prijkt het winnende ontwerp van J. Vos. In de zaterdagbijlage "Erbij" was zelfs een hele pagina besteed aan de bijna veertig ontwerpen die de krant ontving. Onder de ontwerpen ook het ontwerp van Gerda van der Stroom en van de G&E redacteur Ed Brouwer. Alle wapens werden door een heraldiekkenner beoordeeld. Gerda van der Stroom deed vorig jaar vergeefse pogingen om haar ontwerp onder de aandacht te brengen van burgemeester Don Bijl, hetgeen wat stof deed opwaaien.

In april besloot het gemeentebestuur in arren moede maar helemaal af te zien van een wapen nadat de Hoge Raad van Adel een ontwerp had gepresenteerd dat door niemand omarmd werd. Daarna begon de Gooi- en Eemlander de wedstrijd.


Ed Brouwer

Gerda van der Stroom


De pagina in ERBIJ

Inmiddels zijn de ontwerpen aan burgemeester Don Bijl overhandigd. Gezien zijn eerdere ervaringen met de starre houding van de Hoge Raad van Adel, die een gemeentewapen een soort KEMA keur kan geven, was hij niet helemaal van harte bereid om weer een traject met deze wapens in te gaan. Toch gaat hij er samen met de gemeenteraad wel mee aan de gang als er tijd en geld is.



Het Wapen met het gat in de Hand van Ruud Vrakking.

Na de commissievergadering van afgelopen week, waar bleek dat Wijdemeren met een enorm begrotingstekort zit, krijgt het door Ruud Vrakking ontworpen wapen met het gat in de hand, inhoudelijk wel erg veel relevantie. Dit wapen deed niet mee in de wedstrijd. red.

De voorgeschiedenis:

22 september 2001, 23 november 2003, 27 november 2003, 4 december 2003, 21 januari 2004, 6 april 2004


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind20º Naar volgende bericht